Kezdőlap EGÉSZSÉG Jéghideg vizet ivott, mert nagyon meleg volt, soha nem gondolta volna, hogy...

Jéghideg vizet ivott, mert nagyon meleg volt, soha nem gondolta volna, hogy ez lesz a vége!

Hirdetés

Amikor őrületesen meleg van odakinn, az ember izzad, szomjas és legszívesebben a bőrt is levetné magáról. Ilyenkor egy hideg ital igazi áldás tud lenni. Vagy mégsem?!

Erre a kérdésre Adam Schaub már pontosan tudja a választ, amit a tapasztalata alapján sikerült megismernie. Az esete tökéletes példa arra, hogy néhány dolgot jobb mások kárán megtanulni.

Hirdetés

Adam éppen az édesapjával dolgozott odakinn a tűző napon. A hőmérő higanyszála 37°C-ra kúszott fel, szóval elképzelhetjük, hogy milyen izzasztó volt a helyzet.

Munka közben Adam nagyon kipirult és az apja azt tanácsolta neki, hogy üljön be az autóba, kapcsolja be a légkondit és pihenjen egy kicsit.

Adam így is tett és annak érdekében, hogy a hatás még kielégítőbb legyen, lehúzott egy üveg jéghideg vizet. Itt azonban nem állt meg, hanem megpróbálkozott egy újabb üveggel.

Ekkor kezdte el furcsán érezni magát. Eleinte azt hitte, hogy csak a kemény munka miatt szédült meg és izzad annyira, ám hamarosan kiderült, hogy a hideg víz a ludas.

Adam már nem csak szédült, de hányingere is lett, és ahogy ezt megérezte, kinyitotta a kocsi ajtaját, hogy odakinn könnyítsen magán, ám erre már nem került sor, mert ahogy nyílt az ajtó, elvesztette az eszméletét és fejjel a földön landolt.

Mivel a kezével nem védte magát, ezért az arcát is összetörte. 

Az édesapja kihívta a mentőket, majd nem sokkal később ki is derült, hogy mi okozta a hirtelen rosszullétet. Ha valaki nagyon hideg vizet iszik meg gyorsan, annak a fejében lévő hajszálerek hirtelen összehúzódnak. Ez olyasfajta érzetet kelt az emberben, mint amikor nem jut elegendő vér az agyba.

Ettől keletkezett a hányinger érzés és az ájulás is.

A szakemberek nem javasolják, hogy bárki is jéghideg vizet igyon, különösen nem nagy mennyiséget, gyorsan elfogyasztva. Ha hideg a folyadék, akkor azt csak kis kortyokban szabad fogyasztani, de a legjobb, ha szobahőmérsékletű vizet iszunk ilyenkor.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés