Kezdőlap EGÉSZSÉG Jane Fonda felfedte titkát – Így őrzi meg lenyűgöző megjelenését 80 fölött...

Jane Fonda felfedte titkát – Így őrzi meg lenyűgöző megjelenését 80 fölött is

Sok nő aggódik az öregedés miatt és nem feltétlenül az egészségügyi aspektusából tekintve. Nagy a nyomás, aminek meg kell felelnie a gyengébbik nemnek, hogy vonzó és fiatalos megjelenését megőrizze. Viszont annál semmi nem fontosabb, hogy az ember lelkileg fiatalnak érezze magát. 

Ezzel, a ma már 81 éves Jane Fonda is egyetért. A világhírű színésznő és fitnesz guru bebizonyítja, hogy a szépség valóban belülről fakad. Egyik vezérelve, ami létének alapköve: Maradj mozgásban!

Jane Fonda is megjárta a hadak útját, életében nem volt híján gyötrelmeknek. Túljutott például a bulimián, amely kamasz korától 40 éves koráig elkísérte, de azóta nem tekint vissza. Nem titok, hogy volt egy állkapocs és szemkörnyéki plasztikai műtéte, de a világsztárok a nagy fokú nyilvánosság miatt sokszor esnek rabul a bűvöletnek.

A fiatalos megjelenésének titka mégis másban gyökeredzik.

Pozitív szellem

Jane nemrég fedte fel, hogy az ajkában rákot diagnosztizáltak, azonban pozitív lelkületének köszönhetően humorral kezelte az egészet és egészségesen került ki a betegségből.

Nem hagyja, hogy az öregedés és a tény, hogy már 81 éves, gátolják abban, hogy életét a lehető legteljesebben élje meg.

Félig fém, félig természetes

80 fölött már mondhatni normális, hogy az ember egy két tartós egészségügyi problémát bezsebeljen és Jane sem kivétel ez alól.

“Se a csípőm, se a térdeim nem igaziak és már számos hátproblémával kapcsolatos műtéten átestem. Mondhatni félig fémből vagyok.” 

“Az ízületeim vacakolnak és egy autóból kiszállás is megerőltető néha, de nagyon boldog vagyok, hogy fizikailag aktív életet éltem eddig, aminek köszönhetően máshogyan veszem az akadályokat.”

Annak ellenére, hogy mozgásában korlátozott, továbbra is aktív életet él. Sokat sétál, jógázik és sígyalogol.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jane Fonda (@janefonda) által megosztott bejegyzés,

“Soha nem fogok leállni. A legfontosabb, hogy aktív maradj. Én ezt teszem, és ezért tudok erős maradni.”

“A legnagyobb hiba, amit elkövetnek az emberek az, hogy ha már nem tudják azt csinálni, amit régen rendszeresen tettek, akkor inkább nem is csinálnak semmit.”

Jane szerint ahelyett, hogy leállnánk, fontos, hogy életkorhoz illő mozgásformákat válasszunk. Futás helyett lehet sétálni. A súlyemelést is lehet folytatni csak kisebb és könnyebb súlyokkal.

Étkezési tippek

“A legtöbb diéta a súlycsökkentést célozza meg és egy átmeneti megszorítási időszakot követel. Sajnos ez a forgatókönyv bukásra van ítélve.”

Jane azt is javasolja, hogy kerülj közel olyan személyekhez, akik fittek, aktív életet élnek, és mozogj rendszeresen. Emellett minden napot indíts tápláló, eltelítő reggelivel.

“Időnként engedd meg magadnak a kényeztetést és egyél meg egy csokit.”

Végezetül

“Ne próbálj meg tökéletessé válni, mert az egyszerűen lehetetlen. Bele fogsz bukni és utána csak sajnálod magad és boldogtalanságba burkolózol.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jane Fonda (@janefonda) által megosztott bejegyzés,

Jane azt javasolja, hogy koncentrálj az értékes kapcsolataidra, szánj időt a szeretteidre.

“Naponta 45-60 percet meditálok, mivel az megnyugtat és ellazít. Fontos hogy ne veszítsd el az érdeklődésedet a világ felé, maradj kíváncsi, szerezz fiatal barátokat, figyelj a téged körülvevő világra – ezek a dolgok segítenek megőrizni fiatalosságodat.”

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...