Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Itt a poloskainvázió! Mutatjuk hogyan védekezz ellenük fillérekből!

Itt a poloskainvázió! Mutatjuk hogyan védekezz ellenük fillérekből!

Vége van a nyárnak, és hiába melegek még a nappalok, a hűvös éjszakák miatt a poloskák valósággal beözönlenek a lakásba. Elég egy kis résnyire nyitva hagyott ablak, vagy ajtó, és máris beköltöznek a nem várt vendégek.

A helyzet az, hogy hiába csuksz gondosan be minden ablakot, mert ezek a bogarak képesek megtalálni könnyen a kis repedéseket, és a párkány szélénél is be tudnak hatolni a lakásba.

Olyan módszereket mutatunk, melyek segítségével könnyen megszabadulhatsz a poloskáktól!

1.Ecet és szódabikarbóna

Fél liter vízben keverj el 1 teáskanál szódabikarbónát, és 1 teáskanál ecetet. Öntsd a keveréket egy szórófejes flakonba, és fújd be vele a nyílászárók körül, a repedéseknél, a szúnyoghálók illeszkedésénél, a küszöbök körül, a redőnyök tokját.

2.Fokhagyma

Fél liter vízben keverj el 4 teáskanál fokhagymaport. Vagy 3 cikk fokhagymát zúzz szét, és áztasd 1-2 órán keresztül a vízben. Ezután az erős fokhagyma szagú levet öntsd szórófejes flakonba, majd spricceld be vele a kritikus területeket.

3. Illóolajok

Vannak olyan illóolajok, melyeket mi szeretünk, de a poloskák irtóznak tőlük. Egy fél liter vízhez keverj 10 csepp mentaolajat és 60 csepp teafaolajat, töltsd egy szórófejes flakonba, rázd jól össze, és spricceld be a kritikus területeket. Ez a keverék nem csak a poloskákat, hanem a pókokat, és szúnyogokat is távol tartja.

tudasfaja.com

loading...