Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Itt a nagy orchidea trükk, amit sokan nem ismernek

Itt a nagy orchidea trükk, amit sokan nem ismernek

Az orchidea az egyik legszebb és egyben a legkényesebb szobanövényünk, amit rengetegen szeretnek, de csak nagyon kevesen ismernek, hogyan is kell helyesen gondozni.

 

 

Közismert, hogy az orchidea nem szereti a hirtelen hőmérsékletingadozásokat. Csak akkor virágzik, amikor az éjszakai hőmérséklet legfeljebb 6 fokkal csökken a nappalihoz képest. De ha apránként teszed ki a hőmérséklet változásainak, akkor virágozni fog.

Ez a stimulációs módszer tavasszal alkalmazható.

Abban az időszakban, amikor a kinti hőmérséklet éjszakánként már stabilan 16-18 fok körül alakul, tedd ki az orchideát a teraszra vagy a kertbe, vagy legalábbis a nyitott ablakba.

Napközben hozd be a növényt a házba, és fürdesd napfényben. Így a levelek nappal felmelegszenek, éjszaka pedig lehűlnek. Folytasd ezt a gyakorlatot két hétig.

Az első dolog, amit tenned kell, hogy hirtelen megnöveled az öntözések közötti időintervallumot.

Például, ha eddig 4 naponta öntözted, akkor mostantól 8 naponta tedd. Ha a gyökerek és a föld felszíne az utolsó öntözés után már jól kiszáradtak, várj még néhány napot (melegben 4, hűvösebb időben 8 napot), és csak ezután öntözd meg újra a növényt.Ha nincs időd nyomon követni a virág állapotát, és számolni a napokat, egészen egyszerűen öntözd fel annyit, mint eddig.

Ebben az időszakban mondj le a trágyázásról és a permetezésről. Amikor megjelennek a bimbók, térj vissza a megszokott öntözési módszeredhez.

Ha ősszel vagy télen kezd el bimbózni a növény, figyelj rá, hogy kellően napos helyen legyen. Ha nem kap elegendő fényt, megtörténhet, hogy nem nyílnak ki a virágok.

tudasfaja.com 

loading...