Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Íme a trükk, amivel sokkal gyorsabban feltöltheted a mobiltelefonod

Íme a trükk, amivel sokkal gyorsabban feltöltheted a mobiltelefonod

Hirdetés

A technológiai világ egyik legnagyobb álma az lenne, ha feltalálnák azt az akkumulátort, amit soha nem kell tölteni.

 

Hirdetés

Jelenleg a mobiltelefonok egy nap aktív használat után lemerülnek, és ilyenkor kénytelenek vagyunk töltőhöz jutni. Két gyakori megoldás létezik erre a problémára: folyamatosan magunkkal cipeljük a powerbankot vagy egy előre feltöltött pótakkumulátort.

Alternatív töltési megoldások

Manapság már kapható napelemes akkutöltő is, amely különösen hasznos lehet természetjárás során. Azonban felhős időben a töltési idő jelentősen megnőhet, ami nem mindig praktikus.

Gyorsabb töltés repülő üzemmódban

A legtöbb mobilhasználó azt szeretné, ha készüléke a lehető leggyorsabban feltöltődne. Egy elektromos eszközökkel foglalkozó szakportál szerint az okostelefon akkumulátora hamarabb töltődik fel, ha repülő üzemmódba kapcsoljuk, mielőtt a hálózatra tennénk.Ilyenkor a telefon nem fogyaszt energiát a mobiltelefon-tornyokhoz való csatlakozással és a tartózkodási hely meghatározásával, ami gyorsabb töltést eredményez.

Repülő üzemmódban a készülék minden vezeték nélküli kommunikációs funkciót blokkol, így sem a Bluetooth, sem a Wifi, sem a hívás/fogadás nem működik.

Zenehallgatásra és filmnézésre azonban továbbra is használhatjuk a készüléket, valamint az internetkapcsolatot nem igénylő alkalmazások is működnek.

Mennyivel gyorsabb a töltés?

Felmerülhet a kérdés, hogy mennyivel tart rövidebb ideig a töltés repülő üzemmódban. A tesztek szerint mindössze néhány percet (legfeljebb 10-11 percet) spórolhatunk így, ami sokszor is sokat számíthat.

Az előnyt azonban azonnal elveszíthetjük, ha töltés közben zenét hallgatunk vagy letöltött videókat nézünk.

Hogyan érdemes tölteni a telefont?

A leggyorsabb töltési mód az, ha kikapcsolt állapotban van a készülék és gyorstöltőt használunk. A gyorstöltők használata azonban nem ajánlott túl gyakran, különösen, ha a készülék nem támogatja ezt a technológiát vagy már két évnél idősebb. Ilyenkor ugyanis a telep könnyen maradandó károsodást szenvedhet.

Túltöltéstől viszont már nem kell tartani, mert a mai okostelefonok automatikusan megszakítják a töltést, ha elérik a 100 százalékot. Egyes készülékeknél be lehet állítani, hogy a telep kímélése érdekében már 80%-nál jelezzenek.Mindent összevetve a legjobb, ha a készülékhez kapott töltőt használjuk, és amíg áram alatt van az eszköz, megpróbáljuk kihagyni a kezünkből, és mással lekötni magunkat.

Az akkumulátorok töltésének hatékonyabbá tétele és a töltési idő csökkentése folyamatosan fontos kérdés marad, amíg a technológia nem lép egy forradalmian új szintre.

Hirdetés