Kezdőlap AKTUÁLIS Ilyen még nem volt – Megváltozik a matek érrettségi, erre senki nem...

Ilyen még nem volt – Megváltozik a matek érrettségi, erre senki nem számított

Hirdetés

Az idei érettségi szezonra jelentős változások érkeznek a matematika vizsgában, ami sok diák számára megkönnyítheti a felkészülést, másoknak viszont új kihívások elé állítja őket.

 

Hirdetés

A Telex beszámolója szerint a kerettanterv változásai miatt jelentős módosítások érintik a matematika érettségit.

A változások között szerepel, hogy kisebb mértékben lesz jelen a valószínűségszámítás, amely eddig sok diák számára okozott fejfájást. Viszont új elemként pénzügyi ismeretekre vonatkozó feladatok kerülnek be a vizsgába.Emellett több hagyományos feladattípus kikerül a vizsgából. Például kevesebb lesz a függvény grafikonjának ábrázolása, valamint nem lesznek jelen az algebrai törtes és az abszolútértékes feladatok sem.

A vektorok skaláris szorzatára és a koordinátageometriai feladatokra vonatkozó feladatok is eltűnnek a vizsgából.

Ezek a változások arra is rávilágítanak, hogy a matematika érettségi jellege folyamatosan alakul és adaptálódik az aktuális oktatási irányelvekhez és elvárásokhoz.

Az új feladattípusok bevezetése lehetőséget ad a diákoknak arra, hogy más területeken is megmutassák tudásukat és készségeiket.Az érettségi vizsgák állandóan változnak, és fontos, hogy a diákok tisztában legyenek ezekkel a változásokkal és felkészüljenek rájuk megfelelően.

Hirdetés