Kezdőlap AKTUÁLIS Ilyen még nem volt a Cápák Közöttben – leesett a tv nézők...

Ilyen még nem volt a Cápák Közöttben – leesett a tv nézők álla

Hirdetés

Vasárnap este folytatódott a “Cápák között” című üzleti showműsor hetedik évada, amelynek 11. adásában ismét 5 vállalkozó történetét ismerhettük meg, köztük egy nagyon szokatlan ötlettel.

 

Hirdetés

Az adás tanulsága a jövő kishalai számára, akik szerencsét próbálnak majd a befektetők előtt, hogy csak felkészülten érdemes érkezni, hiszen a “Cápák” minden üzleti kérdésre választ szeretnének kapni.

A fenntartható divat megújítója: Swappis

A fast fashion okozta túlfogyasztás problémájára kínál megoldást Fritzson-Bajdor Tünde vállalkozása, a Swappis ruhacsere bolt. A betérők pontokat kapnak leadott ruháikért, amivel 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak később.

Az üzlet modellje és a fenntarthatóság iránti elkötelezettsége meggyőzte a Cápákat, de az 5 millió forintos befektetésre szinte keveselltek. Varga Eszter végül beszállt az üzletbe, de magasabb részesedést kért cserébe az összegért.


Környezetbarát kávé: Almalomb kapszulák

Ásványi Rita Franciaországban élő vállalkozó, az Almalomb szálló, étterem és rendezvényhelyszín tulajdonosa, kávés üzletágát a komposztálható kapszulák gyártásával bővítette. Bár a piacra lépés ambiciózusnak tűnt, a Cápák szerint az üzleti terv nem volt kellően átgondolt és a kapszulák komposztálhatósága problémát jelentett. Egy befektető sem szállt be az ajánlatba.

Matracok és alváskiegészítők: Matrac Kuckó

Háhn Gábor és Háhn Kristóf a Matrac Kuckó családi vállalkozásukkal próbáltak továbbfejlődni, de a Cápák szerint nem volt szükségük befektetésre.

A koncepcióval nem voltak elégedettek, és kifogásolták, hogy nem részesedést, hanem royalty-t kínáltak fel a befektetőknek. Egyik Cápa sem szállt be az üzletbe.

Egészséges élelmiszerek: Nutriqua

Elvira és Krisztián egészséges élelmiszereket gyártanak a Nutriqua cégükkel, de a Cápák szerint hiányosságok voltak az üzleti tervezésben és a marketingben.Bár a termékek minősége elismert volt, az árbevételhez képest kért befektetés túlzónak tűnt. A Cápák egyetértettek abban, hogy a vállalkozás értékes, de jelen formájában nem befektetésre kész.

Önismeretfejlesztés: Éntervező határidőnapló

Fuller Bianka önismeretfejlesztő termékét, az ÉnTervező Határidőnaplót, két Cápa támogatta. Bár a termék iránt volt igény, a marketing és az üzleti terv kidolgozásában voltak hiányosságok. Sárospataki Albert végül 10 millió forintos befektetést ajánlott fel Biankának.

Az “Cápák között” műsor ismét bemutatta, hogy az üzleti ötleteknek nemcsak kreatívnak és hasznosnak kell lenniük, hanem jól kidolgozottnak és hitelesnek is.Azok a vállalkozók, akik alaposan felkészülnek és megfelelően prezentálják az ötletüket, nagyobb esélyekkel indulnak a befektetők előtt. Az adás tanulságaival a jövő kishalai vállalkozói is inspirációt és hasznos tapasztalatokat szerezhetnek az üzleti világban.

Hirdetés