Kezdőlap EGÉSZSÉG Így vedd fel a harcot pollenallergia ellen a gyógynövények erejével!

Így vedd fel a harcot pollenallergia ellen a gyógynövények erejével!

Egy legyengült immunrendszer sokkal nehezebben küzd meg az allergiás tünetekkel, éppen ezért bármilyen allergia jelentkezésekor a legfontosabb, hogy felerősítsük az immunrendszerünk.

Táplálkozzunk egészségesen, juttassunk elegendő vitamint, és tápanyagot a szervezetünkbe. A pollenallergia, és a szénanátha a felmelegedést követő időszakban egyre több ember életét keseríti meg.

Már kora tavasszal ajánlott nekifogni az életmód változtatásoknak, figyeljünk oda táplálkozásunkra, iktassunk ki, és be bizonyos élelmiszereket. Iktassuk ki étrendünkből a fehér lisztből péktermékeket, a tejtermékeket, a kávét, az alkoholt.

Az immunrendszert nagyon gyengíti a stressz, ezért próbáljunk meg a lehető legkevesebbet idegeskedni. Iktassuk be napi étrendünkbe a mézet, hiszen ez nagyon erős immunerősítő, de jóttesz az emésztésünk, és a bélrendszerünk egészségének is. Mint minden betegség esetében, az allergiás időszakban is nagyon fontos, hogy megszabaduljunk a szervezetünkben jelenlevő méreganyagoktól, szabadítsuk fel a májat a toxinoktól.

Tavasszal részesítsük előnyben a csalán kúrát, hiszen ez hatékonyan megszabadítja a szervezetünket a méreganyagoktól, és erősíti az immunrendszert is. A csalán nagyon sok K-vitamint, és kvercetint tartalmaz, mely gátolja az allergiát kiváltó hisztamin termelődését. A csalánon kívül nagyon hatékony a lándzsás útifű, és a kakukkfű is.

Egy kutatás során kimutatták, hogy a papsajt az egyik leghatékonyabb allergia ellenes gyógynövény. Hasonló hatás érhető el vele, mint az antihisztaminnal, azonban a jó az benne, hogy nem okoz álmosságot.

Erősíti az immunrendszert, és az asztmás tünetek enyhítésére is kiváló. A papsajtból készült tea csökkenti az erős köhögést. A körömvirág, és a cickafark nyugtatja a bél nyálkahártyáját, és csökkenti az allergének felszívódását.

Fogyasszunk naponta 1-2 pohár frissen préselt sárgarépa levet, védelmet nyújt a gyomornak, bélrendszernek, béta-karotin tartalma miatt erősíti a nyálkahártyát.

loading...