Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így ültettem át az orchideám, azóta sem győzöm csodálni!

Így ültettem át az orchideám, azóta sem győzöm csodálni!

Hirdetés

Nemrég vettem egy orchideát, ami nem igazán érezte jól magát a műanyag kaspóban. Később kiderült, hogy az orchideafélék gyökere nagyon érzékeny, a talajban lévő legkisebb felesleges nedvességre rothadásnak indul.

Hosszas internetes, fórumos kutakodás után rábukkantam a megoldásra! Azt tanácsolták, hogy ültessem át az orchideát fa kaspóba. Úgy döntöttem, kísérletezni fogok, és azt kell mondjam, sikeres volt! Kevéssel azután, hogy szeretett orchideámat átültettem, egy hatalmas hajtást hozott, amin nem sokkal később szép virágok fejlődtek.

Hirdetés

Az orchidea átültetése fa alapú edénybe nagyszerű kompromisszum a műanyag és az agyag-, illetve porcelánedények között. A fa átengedi a levegőt és nem marad meg benne felesleges víz, azaz nem indul rothadásnak virágunk gyökérzete. Az átültetéshez az alábbiakban olvashatsz pár hasznos tippet, tanácsot.

Orchidea átültetése fa kaspóba

Amire szükséged lesz:

  • fa- vagy bambuszalapú kosár
  • tőzegmoha
  • faháncs (durvább és apróbb egyaránt)
  • A tőzegmohát helyezzed a kaspó aljára.

  • Tegyél egy nagyobb kéregdarabot tőzegmoha fölé, majd körbe is.

  • Helyezzed át a növényt, majd a fennmaradó helyet töltsd ki a finom fakéreggel.

  • Utolsó lépésként tömködjünk a növény köré (a fakéreg-réteg fölé) tőzegmohát.

Amellett, hogy az orchideának sokkal kedvezőbb életteret biztosítunk, szebben is néz ki egy ilyen fából, vagy bambuszból készült kaspó, mint egy hagyományos műanyag. Én azt javaslom, hogy függesszed fel az egész kaspót, mert így értékes helyet takaríthatsz meg az ablakpárkányon. Függő orchidea esetében a kosár felfüggesztése különösen indokolt.

Ha barátaid, ismerőseid között vannak virágkedvelők, (különösen, ha orchidea-kedvelők), feltétlen oszd meg velük ezt a cikket.

Forrás:bidista.com

Hirdetés