Kezdőlap EGÉSZSÉG Így tisztítsd meg az arcüregeidet pillanatok alatt! Nem lesz szükséged másra, csak...

Így tisztítsd meg az arcüregeidet pillanatok alatt! Nem lesz szükséged másra, csak a kezedre!

Abban az időszakban vagyunk, amikor úgy tűnik, hogy a munkahelyen az iskolában és az utcákon sétálva mindenki küzd éppen valamilyen betegséggel. Függetlenül attól, hogy influenzáról vagy a közönséges megfázásról van szó, nem tudunk olyan helyet találni, ahol ne hallanánk folyamatos tüsszentést vagy köhécselést.

Bárki, aki érezte már úgy, mintha hetek óta fejfájással küzdene, tudja mi az az arcüreggyulladás. Az eldugult arcüregek nagyon kellemetlen tüneteket tudnak okozni a nyomás érzéstől kezdve a komoly fejfájásig.

Mindannyiunknak megvan a saját kedvenc módszere arra, hogyan kezelje ilyen esetekben magát. Mi most megosztunk veletek egy olyan módszert, amihez semmi másra nem lesz szükségetek, mint a két kezetekre. Ez a módszer nagyon hatásos és nem beszélünk másról, mint a nyirok masszázsról (LDM).

Mi az a nyirokmasszázs?

Ez a módszer egy enyhe önmasszázs, amely nagy népszerűségnek örvend olyan állapotok kezelésében, mint pl. a nyirok ödéma, mivel serkenti a nyirok áramlását. Mivel az arcüregek is a nyirokrendszer részei, és mivel a velük kapcsolatos problémák általában a folyadék felhalmozódásának eredményei, ez az önmasszázs nagy megkönnyebbülést eredményezhet.

Mindössze néhány másodpercig kell óvatosan masszírozni és nyomást gyakorolni a fejünk megfelelő részeire. Elég könnyen hangzik, ugye? Bárki, aki arcüreggyulladásban szenved, meg tudja csinálni!

Mielőtt elkezdenéd, feltétlenül meg kell bizonyosodnod róla, hogy nem tartozol-e azok közé, akiknek ellenjavallt ezt a masszázs.

Ha a következő állapotok valamelyike igaz rád, akkor ne végezd el ezt a gyakorlatot az orvosod beleegyezése nélkül.

Láz, akut fertőzés, hirtelen megjelenésű gyulladásos betegség. Meg kell várni, amíg az akut fázis lefut, és a láz elmúlik.

Keringési problémák, különösen trombózis. Ha visszér eredetű embólia előfordult, ne alkalmazd ezt a masszázst.

Szívbetegségek, például szívtáji szorító fájdalom vagy koszorúér-trombózis (szívroham). Az LDM használata növeli a szívben lévő folyadékterhelést, ezért a veszélyeztetett szív-érrendszert nem szabad LDM-nek alávetni.

Aktív belső vagy külső vérzés.

Aktív rosszindulatú daganatok, nem diagnosztizált csomók vagy olyan daganatok, amelyek eredetét orvosod nem határozta meg.

Veszélyeztetett terhesség vagy túlhordott terhesség.

Ne feledd, hogy minden egyes lépésnél nagyon finoman masszírozz. A nyomást hasonlítani lehet ahhoz, amikor egy pénzérmét görgetsz az asztalon. Más szavakkal: ne nyomd túl erősen!
Négy területre koncentrálj, annak érdekében, hogy kitisztítsd az arcüregeket. Mind a négy olyan helyen van, ahol a folyadékok a bőrfelület közelében helyezkedik el: a fej, a nyak, a fülek és a nyak hátsó része.

1. Lépés

Keresd meg a vénás szögletet. Mindkét kezed gyűrűs ujját helyed a kulcscsontok nyak felőli végeire, ezután csúsztasd kissé feljebb a lágy szövetre. Könnyedén és lassan kezdj el egy-egy nyomást gyakorolni erre a területre, két másodpercenként. Ebből csinálj kb. 50-100-at és érezni fogod a folyadék áramlását. Ha úgy érzed, meg kell tisztítanod a torkodat, az teljesen normális.

2. Lépés

Haladj fel a nyakad mentén. Helyezze mindkét tenyeredet a nyakad két oldalára, a füled mögé. Használd a tenyeredet és az ujjaidat és fejts ki lefelé húzó mozdulatot a nyak izmaira. Ismételd meg ezt kb. 50-szer. Ekkor érezned kell, hogy a folyadék kezd eláramlani a füled felől.

3. Lépés

Haladj a nyak hátsó részére. Érjenek össze a kezeid és használd az ujjai felső részét ahhoz, hogy a nyakad hátsó részéről a tarkód felé, lefelé irányuló húzó mozgást végezz. Ezt ismételd meg legalább 50-szer.

4. Lépés

Az ujjak V-alakba helyezése. Fel kell venned a kezeddel a jellegzetes Star Trek-ből ismert “Hosszú és eredményes életet!” üdvözlő kéztartást. Ezt a fülhöz úgy kell elhelyezni, hogy az összetapasztott mutató és középső ujjak a fül mögött, a gyűrűs és kisujjak a fül előtt legyenek. Ebben a pozícióban kezd el a nyakad irányába lefelé húzó mozgást végezni. Ismételd meg legalább 50-szer.

Az egész masszázs sorozatot ismételd meg visszafelé is 4-1. lépés irányában.

Ennyi az egész! Az a legegyszerűbb, ha a videót is megnézzük hozzá, amelyben a masszázs terapeuta jól szemlélteti a mozdulatsort.

loading...