Kezdőlap EGÉSZSÉG Így távolíthatod el másodpercek alatt a fogkövet!

Így távolíthatod el másodpercek alatt a fogkövet!

A fogkő problémája számtalan embert érint, és, ha idejében nem foglalkozunk az eltávolításával komoly egészségügyi problémákat okozhat. A fogkő jelenléte már amúgy is azt jelzi, hogy baktériumok vannak jelen a szájüregünkben. Ha túl drágának és macerásnak tartjuk a szakszerű fogkő eltávolítást, próbáljuk meg otthon mi magunk. Ha idejében cselekszünk, elkerülhetjük a fogászati beavatkozást.

 

 

 

Az alternatív gyógymódok számos alternatívát kínálnak a fogkő problémájára is. Az alábbiakban a két leghatékonyabb módszert mutatjuk be. Választhatunk kedvünk szerint közülük. A nem megfelelő szájhigiénia következtében kialakuló fogkő egy idő után fogínybetegségeket, fogvesztést, fertőzéseket, és szuvasodást is okozhat.

Ha nem mosunk megfelelően, vagy elégszer fogat, és nem használjuk helyesen a fogselymet, ezek egy idő után mind a fogkő kialakulásához vezetnek.

Esztétikai problémát okoznak, hiszen sárgás, barnás elszíneződés keletkezik, de rossz lehellet is kialakulhat. A fogkőtől könnyen megszabadulhatunk az alábbi módszerek segítségével. Próbáljuk ki, hiszen nagyon hatékonyak, és ráadásul teljesen természetesek is.

  1. módszer-mindössze annyit kell tenni, hogy egy kevés szezámmagot összerágunk, majd egy rövid időn keresztül a szánkban tartjuk. Mossunk alaposan fogat egy száraz fogkefével, úgy, hogy a szezámmag-pasztával a fogaink tejes felületét dörzsöljük át. A szezámmag úgy működik, mintegy természetes surlószer, mely megtisztítja a fogainkat a lerakódástól.  2. módszer-tegyünk egy kevés, durvább szemű tengeri sót a fogkefénkre, és ezzel mossunk fogat. Miután a só feloldódott, öblítsük ki a szánk hideg vízzel. Ha nem lett tökéletes elsőre a végeredmény, még egyszer ismételjük meg. Az optimális eredmény elérése érdekében, hetente 2-3 alkalommal ismételjük meg.

Szerző: tudasfaja.com

loading...