Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Így távolíthatod el az arcodon lévő összes mitesszert egy fogkefe segítségével!

Így távolíthatod el az arcodon lévő összes mitesszert egy fogkefe segítségével!

Hirdetés

A mitesszerek leginkább a kamaszok arcbőrén jelennek meg, de gyakran felnőttkorban sem tudunk szabadulni a nem túl esztétikus fekete pöttyöktől.

A megfelelő, és hatékony arctisztítás azonban segítségünkre lehet abban, hogy bőrünk tiszta, és ápolt legyen.

Hirdetés

Azt mindannyian tudjuk, hogy, ha vízzel lemossuk napi rendszerességgel az arcunk az még egyáltalán nem elég. Ahhoz, hogy ne alakuljanak ki pattanások, mitesszerek egy mélyebb tisztítás szükséges.

Ha a faggyúmirigyek eltömődnek, pattanások, és mitesszerek alakulhatnak ki. Önmagában a fekete pöttyök nem rendelkeznek semmilyen negatív hatással, csupán akkor van baj, ha továbbra is elhanyagoljuk őket, és begyulladnak. De egyezzünk meg azért, hogy egy mitesszeres arc nem túl szép látvány.

Gondoskodjunk arról, hogy arcunk mindig ápolt, és tiszta legyen. Az alábbi hatékony megoldás segítségünkre lehet abban, hogy megszabaduljunk a szennyeződésektől, az elhalt hámsejtektől, és megakadályozzuk a mitesszerek kialakulását.

Mit kell tennünk?

Egy már nem használatos fogkefét forraljunk 5 percig vízben, vagy kamilla, menta, zsálya főzetben. Kenjünk be a problémás területet egy kevés fogkrémmel, hagyjuk rajta állni 5 percig, majd a fogkefe segítségével masszírozzuk át az arcunk. Vigyázzunk ne legyen túl erős sörtéjű a fogkefe, és ne nyomjuk oda túlságosan.

Kb. 5 percen keresztül dörzsöljük, majd öblítsük le az arcunk meleg vízzel. Lehetőleg olyan fogrémet válasszunk, amelyik nem tartalmaz túl sok mentolt, a legjobb, ha egy gyógynövényes fajtát válasszunk. A benne található zsálya, menta, kamilla, rozmaring még csak direkt jót tesz a bőrünknek.
Hetente 1-2 alkalommal ismételjük meg a módszert. Használat után mindig alaposan mossuk ki a fogkefét.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés