Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Így tartsd egyensúlyban a mirigyeket a hónaljban, hogy ne okozzanak testszagot és...

Így tartsd egyensúlyban a mirigyeket a hónaljban, hogy ne okozzanak testszagot és kellemetlen izzadást!

Vannak, akik az átlagosnál egy kicsit jobban izzadnak. Ez azt jelzi, hogy valami nem működik megfelelően a szervezetükben. Állítsuk helyre a felbomlott egyensúlyt, és használjunk inkább természetes anyagokat tartalmazó dezodorokat.

A túlzott izzadás kialakulhat a nem megfelelő táplálkozás, erős stressz, hormonproblémák, de akár hosszantartó antibiotikumos kezelés következtében is. Ha a szervezetünkben felbomlik a jó, és a rossz baktériumok egyensúlya, akkor az izzadáshoz még egy kellemetlen szag is társulhat.

Mit tehetünk, hogy elkerüljük az erős izzadást, és a kellemetlen szagot? Milyen dezodort válasszuk?

1.A tusfürdők helyett használjuk természetes alapanyagokat tartalmazó szappanokat. A vegyi anyagokkal teli tusfürdők gyakran SDS-t, és SLS-t is tartalmaznak, ezek pedig a természetes faggyúréteg egyensúlyát is felborítják.

2.Ne használjuk alumínium tartalmú termékeket. Az alumínium ugyan megakadályozza az izzadást, de azzal, hogy visszafojtja, és nem tudnak a méreganyagok kiürülni a szervezetünkből, számos betegség kialakulását idézi elő.

3.Mindig ellenőrizzük a dezodorok címkéjét, nézzük meg alaposan az összetevőket. Amiért alumínium mentes, nem azt jelenti, hogy nincs benne más káros anyag. A timsó, vagyis a kálium-alumínium-szulfát is például alumínium származék.
Teljesen természetes dezodort nem fogunk találni a boltok polcain, de legalább olyat vásároljunk, amiben a lehető legkevesebb káros anyag van.

4.Parabén, és triklozán-a lehető legveszélyesebb anyagok. Nagymértékben visszaszorítják az izzadást, és a testszagot, úgy, hogy közben kiölik a jó baktériumokat is a rosszakkal együtt. Felborítják a szervezet egyensúlyát.

Szerző: tudasfaja.com

loading...