Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így szabadulj meg a lefolyó szagtól gyorsan és természetes módon

Így szabadulj meg a lefolyó szagtól gyorsan és természetes módon

Hirdetés

Kellemetlen szag árad a mosogatóból és nincs kéznél szerelő vagy lefolyótisztító? Nincs is rá szükséged, mert 2 egyszerű hozzávaló segítségével pár perc alatt megoldhatod a problémád és még a pénztárcád is megkíméled.

A legtöbb ilyen esetben a vegyi lefolyótisztítót vesszük a kezünkbe, pedig felesleges, mert a szódabikarbóna és citrom elegendő ahhoz, hogy megoldjuk a problémát és megszabaduljunk a szagtól.

Hirdetés

Hozzávalók:

  • fél csésze citromlé
  • fél csésze szódabikarbóna

Elkészítés és használat:

Melegítsük meg a citromlevet és adjuk hozzá a szódabikarbónát. Lassan kavargassuk a keveréket, ami közben habosodni kezd. Öntsük a lefolyóba, ha szükséges, kevés vízzel folyósíthatjuk, de ne hideg víz legyen! 10 percig hagyjuk állni, majd 1 liter forró vizet öntsünk a lefolyóba,amibe tegyünk 1 csésze ecetet is.

A kellemetlen szagnak nyoma sem lesz, a mosogató tiszta és friss illatúvá válik. Ebben a módszerben az a titok, hogy a szódabikarbóna és a citrom a mosogatócső falára tapadt szennyeződéseket és baktériumokat megöli, és közben fertőtleníti is azt. Nem csak akkor ajánlott alkalmazni, ha már a kellemetlen szag érezhető, heti 1 alkalommal megismételhető. Arra kell figyelni, hogy a víz, amivel végül öblítjük, forró víz legyen!

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés