Kezdőlap EGÉSZSÉG Így szabadulj meg a fogkőtől pár perc alatt, fillérekből!

Így szabadulj meg a fogkőtől pár perc alatt, fillérekből!

Sokan szeretnének a nemkívánatos fogkövet is házilag készített termékekkel eltávolítani. A fogkő keletkezésének számos oka lehet.

A fogkő keletkezésének számos oka lehet. Sajnos a csapvíz amelyet iszunk, tartalmaz olyan anyagokat is amelyek felelősek lehetnek a fogkő kialakulásáért, így sok esetben tehetetlenek vagyunk a fogkő kialakulásával szemben.

A fogkő kialakulásának gyakoriságát örökölhetjük is, hiszen függ a nyál ásványi anyag tartalmától. Vannak, akiknek az eltávolítás után már napok múlva visszaépül a fogkő, mások meg több hónapokra is fogkőmentesek maradnak.

De egyes fogorvosok szerint meg kell tanulni helyesen fogat mosni, hiszen ha megfelelően és rendszeresen sikáljuk fogainkat, akkor a fogkőképződést tudjuk hátráltatni.

A fogkővel már mondhatni csak az igényesebbek fordulnak orvoshoz, de nem árt kezelni ezt a problémát is, hiszen hosszú távon az íny elsorvadását idézheti elő, ami akár a fogak elvesztéséhez is vezethet. Most eláruljuk, hogy otthon mit kezdhetünk az elmeszesedett és megkeményedett plakkal, azaz a fogkővel.

Íme az otthoni  megoldások fogkő ellen:

fogpor:

Olcsóbb mint a fogkrém, patikákban, gyógynövényüzletekben és már nagyobb bevásárlóközpontokban is be lehet szerezni.

szódabikarbóna:

Ezzel rendszeresen tisztítsuk meg a fogainkat, mert amellett, hogy szép fehérek maradnak a nemkívánatos fogkő nagy részét is el tudjuk távolítani, ráadásul még a fogszuvasodás kialakulásának az esélyét is lecsökkentheti. Alkalmazása nagyon egyszerű. A bevizezett fogkefét kell a porba belemártanunk és már moshatjuk is fogunkat.

Sokan abba a hibába esnek, hogy elkezdik körömmel kapargatni, amely akár meg is sértheti a fogzománcot, és nagyobb kárt okozunk vele, mint hasznot.

Sok esetben a házilag alkalmazott praktikák sajnos nem a legcélravezetőbbek. Ha azt szeretnénk, hogy a fogkő eltávolítása valóban hatékony legyen, akkor inkább forduljunk szakemberhez a házilag alkalmazott csodaszerek mellett.

loading...