Kezdőlap EGÉSZSÉG Így szabadulhatsz meg az orrdugulástól 25 másodperc alatt

Így szabadulhatsz meg az orrdugulástól 25 másodperc alatt

Beköszöntött az igazi ősz, ami egyet jelent a nátha és influenza szezonnal. Nem számít, hogy hányszor mosol kezet, milyen gyorsan igyekszel kikászálódni a zsúfolt helyekről, előbb vagy utóbb téged is elér. Ez a szezon velejárója.

 

Viszont az nem megoldás, hogy járkálsz körbe-körbe szipogva az orrodat törölgetve. Valamit tenned kell és nem a gyógyszerek bekapkodására gondolunk.

Létezik két zseniális gyakorlat, amelyet végrehajtva újra szabadon tudsz majd lélegezni és ehhez nem lesz szükséged több időre, csupán 25 másodpercre.

Igen, talán túl szépnek hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, de mindenképpen megér egy próbát. Lássuk hát!

1# Akupresszúra

Ez a gyakorlat segít megtisztítani az orrjáratokat. Először is nyomd oda a nyelved hegyét a szájpadlásodhoz, majd egy másodperc után engedd el.

Közvetlen ezután nyomd a mutató és középső ujjad hegyét a két szemöldököd közé, majd megint egy másodperc múlva engedd fel.

Ismételd meg ezeket a gyakorlatokat egymás után legalább 20 másodpercen keresztül. Ezzel a módszerrel ki fog tisztulni az elzáródott orrjáratod.


2# Lélegzet visszatartás

A következő trükk lényege, hogy miközben visszatartod a légvételedet az agyad azt hiszi, hogy nem tudsz levegőhöz jutni, a túlélési ösztön aktiválódik és még jobban kitisztulnak a légutak.

Ehhez döntsd hátra a fejedet, fogd be az orrodat és tartsd vissza olyan hosszan a lélegzeted, amennyire csak tudod. Amikor már kellemetlenül kezded érezni magad, végy egy mély levegőt.

tudasfaja.com

loading...