Kezdőlap EGÉSZSÉG Így nevelhetünk otthon saját gránátalmát!

Így nevelhetünk otthon saját gránátalmát!

A gránátalma nem csak nagyon finom, hanem számos pozitív egészségügyi hatással is rendelkezik. Ha szeretnénk, hogy saját gyümölcsünk legyen az otthonunkba, az alábbi tanácsokat érdemes megfogadni!

Bemutatunk nektek egy pár tippet amelyek segítségével szép és hasznos gyümölcsöt nevelhettek.

Gránátalma nevelése otthon:

1.Szedjük ki egy gránátalma magjait, mossuk le, és szedjük le róla a lehetőleg teljes egészében a ráragadt gyümölcsrostokat. Tegyük ki egy újságpapírra száradni. 24 óra elteltével egy kis tálkába öntsünk tiszta vizet, és ebbe áztassuk a tiszta magokat.

2.Két napig hagyjuk a magokat a vízben, de közben ne felejtsük el 12 óránként frissre cserélni a vizet.

3.Egy másik edény töltsünk meg fele-fele arányban tőzeg, és homok keverékével. Öntözzük be enyhén a ültetőközeget, majd 2-3 cm-es mélységben ültessük el a magokat. Fedjük le az edény egy fóliával, annak érdekében, hogy könnyebben kicsírázzanak a magok. A gránátalmát a legoptimálisabb novemberben, és februárban ültetni.

4.Az első rügyek van amikor már egy hét múlva kibújnak, de az is előfordulhat, hogy 3-6 hónapot kell várni rájuk. Rügyezés után a legegészségesebb növénykéket ültessük át. Egy 8-10 centiméteres átmérőjű edénybe egyetlen palántát ültessünk.

5.Vigyázzunk arra, hogy a talaj soha ne legyen túl száraz, de ne is öntözzük túl, mert különben kirothad. Ha megfelelően gondozzuk, akkor virágzás után 3 hónappal a gránátalma már teremni fog.

Egyáltalán nem nehéz a gránátalma termesztése otthon. Érdemes kipróbálni, illesszük be napi étrendünkbe ezt az ízletes, és egészséges gyümölcsöt.

Szerző: tudasfaja.com

loading...