Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így lesz ismét ragyogóan fehér a beszürkült zokni! Imádjuk ezt a módszert!

Így lesz ismét ragyogóan fehér a beszürkült zokni! Imádjuk ezt a módszert!

Hirdetés

Egészen biztosan sokan szenvedtek már életükben a fehér zoknik újjáélesztésétől. Hihetetlenül nehéz dolog a fehér zokniból úgy kimosni a szennyeződést, hogy olyan legyen, mint új korában. A fehér zokni nem egy praktikus viselet, de néha azért szükségünk lehet rá.

Ha nem akarunk megszürkült, megsárgult zoknit magunkra húzni, akkor próbáljuk ki az alábbi, nagyon hatékony módszer valamelyikét.
1.A fehérítéshez szükséges lesz citromra, és egy nagyobb fazék. Tegyük a zoknikat a fazékba, töltsük fel félig vízzel, adjunk hozzá pár szelet citromot, és tegyük fel főni. Hagyjuk pár percig, majd vegyük le a tűzhelyről, és mossuk ki a zoknikat a megszokott módon szappannal, és vízzel. Ha még így sem lennének eléggé fehérek a zokniink, ismételjük meg még egyszer a folyamatot.
2.Tegyük a zoknikat egy nagyobb tálba, majd öntsünk rájuk ¼ csésze fehérítőt, és 3 liter vizet. Keverjük jól össze, és hagyjuk állni 5 percen keresztül. Húzzunk gumikesztyűt, emeljük ki a zoknikat az áztatóléből, öntsünk rájuk egy nem túl erős fehérítőt, majd pár perc múlva öblítsük ki, és mossuk ki a hagyományos módon.

Hirdetés
Hirdetés