Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Zseniális ötlet! Így csinálj egy csokor rózsából hatalmas rózsa ültetvényt!

Zseniális ötlet! Így csinálj egy csokor rózsából hatalmas rózsa ültetvényt!

Hirdetés

A rózsák cserepes szaporítása nem igényel különösebb szaktudást. Próbáljuk ki, és akkor az idén nyáron sokkal több illatozó rózsával virágoztathatjuk az udvarunkat, kertünket.

Ezt a műveletet a legjobb, ha a még a hidegebb időszakokban végezzünk, hiszen ilyenkor a rózsa nem a levél, és a bimbó, hanem a gyökér fejlesztésére koncentrál. A legfontosabb dolog, hogy minél jobban serkentsük a gyökerezést. Miután megjelentek az első gyökerek, már ültethetjük is el az új tövünket. Egy éles, tiszta késsel, vagy vágjuk le ferdén a rózsa szárát.

Hirdetés

Ideális esetben kb. 25 cm-es legyen ez a rész. A levágott rész borítsuk be egy kis viaszréteggel, hogy megakadályozzuk az oxidációt. Vágjuk be egy kicsit a szár alsó részét, távolítsuk el róla a leveleket, majd kezdődhet is a gyökereztetés. Válasszunk egyet, amelyik a legszimpatikusabb az alábbi módszerek közül.

1.módszer:

100 gramm élesztőt oldjunk fel, 1 liter langyos vízben, majd ebben áztassuk egy napig a rózsa tövünket. Ezután mossuk le langyos vízzel, majd tegyük egy másik edénybe, és öntsük fel az edényt félig tiszta vízzel. Pótoljuk néha a vizet, hiszen amíg megjelennek az első gyökerek elpárologhat az eredeti mennyiség.

2.módszer:

1 teáskanál mézet oldjunk fel 1 liter vízben, majd 12 órán keresztül ebben áztassuk a rózsatövünket. Ezután hasonlóképpen, mint az első esetben, tegyük tiszta vízbe a rózsát.

3.módszer:

tegyük vízbe a rózsát, majd öntsünk hozzá 10 csepp aloe vera levet. Ettől hamarabb beindul a gyökerezés. Néhány nap múlva cseréljük frissre a vizet, és ismét adjunk hozzá 10 csepp aloe verát.

Amikor már elég erős, és hosszú gyökerei lesznek, ültessük egy cserépbe, virágföldbe a tövet.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés