Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így kell helyesen gondozni az Aloe verát! Egy kertész tippjei, amit mindenki...

Így kell helyesen gondozni az Aloe verát! Egy kertész tippjei, amit mindenki rosszul csinál!

Az aloe vera egy viszonylag igénytelen növény, éppen ezért nagyon sok lakásban megtalálható már mifelénk is. Gyorsan szaporodik, ezért a friss hajtásokat nyugodtan elajándékozhatjuk ismerőseinknek, hogy ők is élvezhessék az egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

 

Van egy-két szabály azonban, melyet érdemes betartani, ha azt akarjuk, hogy szebb, és egészségesebb növényeink legyenek.

Az aloe vera készítmények általában elég drágák, de, ha van otthon saját aloe vera növényünk, akkor könnyen hozzájuthatunk a húsos leveleiben található friss gélhez.

Leginkább szobanövényként ismert, mivel féltrópusi növény, csak azokban az országokban lehet kiültetni egész évre, ahol nem károsítja a fagy.

Ezeken a vidékeken a napos, és jó vízáteresztésű talajt kedveli, viszont a hűvösebb éghajlatú országokban nyáron kivihetjük a cserepes aloénkat a szabadba. Nem kell túl sokat öntözni, a két öntözés között hagyhatjuk teljesen kiszáradni a növény földjét. Néhány hetente elég, ha megöntözzük.

A talaj, és az edény legyen jó vízelvezetésű, mert az aloe halálát leginkább az okozza, hogy sokáig áll a vízben, vagy túl van öntözve, és berohad.Ha a gyökerek túlnőtték a cserepet, és láthatóvá válnak, akkor minél hamarabb át kell ültetnünk, mert hanem szenvedni fog a növényünk. Minden tavasszal folyékony táppal gazdagítsuk a földjét, ezáltal nem csak a fejlődését segítjük elő, de a kártevők ellen is védelmet tudunk nyújtani számára.

Az aloe vera legnagyobb előnye, hogy mindig kéznél van, ha egy kis horzsolás, vágás, karcolás, csípés lesz a kezünkre, gyorsan tépjünk le egy levelet róla, nyomjuk ki belőle a zselés levet, és kenegessük be vele a sérült bőrfelületet.

Szinte azonnali gyógyulást hoz, de, ha nem, ismételjük meg a műveletet még egyszer. Heti rendszerességgel kenegethetjük arcbőrünket is vele, így sokkal egészségesebb, selymesebb lesz, és a pattanások kialakulását is elkerülhetjük.

tudasfaja.com

loading...