Kezdőlap EGÉSZSÉG Így használd a tengeri sót fülfájásra, fülgyulladásra!

Így használd a tengeri sót fülfájásra, fülgyulladásra!

A fülfájás és fülgyulladás egy nagyon gyakori tünet, ami életünk során legalább egyszer mindenkinél jelentkezhet.

Időnként, főleg az elhanyagolt fülbetegség okozhat komolyabb sérüléseket és problémákat is, amelyek akár a hallás elvesztéséhez is vezethet.

Mindenek előtt fontos tudnunk mikor van fülgyulladásunk, hogy idejében felismerjük a jeleket!

A betegség kezdeti stádiumában még alig okoz panaszokat a betegség, azonban a fülészeti vizsgálat során már látható a dobhártya behúzódása. A gennyes középfülgyulladás jellemző tünete a tartós és erős fülfájás. Csecsemőknél gyakran látjuk, hogy a fülükhöz kapkodnak, és fájdalmasan felsírnak. Az idősebb betegek általában csökkent hallásról is beszámolnak. Az általános tünetek közé tartozik a magas láz, a bágyadtság, és az elesett állapot.

Fiatal gyermekeknél gyakran hányás, hasmenés jelentkezhet, mivel a lecsorgó gennyes váladék a gyomor és a bél nyálkahártyáját irritálhatja. A következményes kiszáradás a tüneteket tovább súlyosbítja. Ha a megfelelő fülészeti kezelés nem történik meg időben, akkor a dobhártya átszakad. Ekkor a betegek fájdalma csökken, mivel megszűnik a dobhártya feszülése. Véres-gennyes fülfolyás észlelhető.

Tengeri sós gyógymód

Tegyünk egy csésze tengeri sót és egy csésze nyers rizset egy vastagabb pamut zokniba, de előtte a két hozzávalót egy műanyag edényben melegítsük fel a mikróban langyosra. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen forró. Ezután helyezzük a zokniba és amíg csak meleg, addig hagyjuk a fülünkön. Naponta többször ismételjük meg, egészen addig, amíg javulás nem jelentkezik.

tudasfaja.com

 

loading...