Kezdőlap EGÉSZSÉG Így gyógyítottam meg magam muskátli segítségével! Hihetetlen, de tényleg hatásos!

Így gyógyítottam meg magam muskátli segítségével! Hihetetlen, de tényleg hatásos!

A reuma nagyon sok ember életét megkeseríti, leginkább idős korban korlátozza a hétköznapi tevékenységeket, a mozgást. A betegség nem gyógyítható, viszont a tünetek jó eséllyel csökkenthetőek!

 

Hosszú ideje visszamenőleg a muskátli virágját használják a hagyományos orvoslásban a különböző betegségek gyógyítására. Olyanokra, mint pl. a tályog, hasmenés, üszkösödés, tüdőproblémák, torokfájásra, vagy reumatikus fájdalmakra.

Kutatások alapján kimutatták, hogy a muskátli minden része gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik.

Magas flavonoid tartalma miatt a muskátli segítségünkre lehet a rákos betegségek megelőzésében, de igen hasznos antioxidáns tulajdonságai miatt is.

Nézzünk néhányat a terápiás tulajdonságai közül: javítja az anyagcserét, megállítja a tumorok növekedését, terjedését, feloldja a vesekövet, vérzéscsillapító hatása van, ajánlott hasmenés, tályogok, csípések, harapások, és reumatikus fájdalmak esetén.


A muskátli gyökere igen gazdag keményítőben, szénhidrátokban, flavonoidokban. A levekben sok a C-vitamin, a glükóz, a béta-karotin, a belőlük készült tea vízhajtó és méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik.

A bőrbetegségben szenvedők, használják ülőfürdőhöz ezt a nem csak szép, de számos gyógyhatással rendelkező növényt.

Mielőtt bármilyen probléma esetén alkalmazni kezdenénk a muskátlit, kérjük kezelőorvosunk tanácsát.

tudasfaja.com

loading...