Kezdőlap EGÉSZSÉG Így csökkentheted a nyirokcsomók duzzanatát, az ödémát 5 perc alatt!

Így csökkentheted a nyirokcsomók duzzanatát, az ödémát 5 perc alatt!

A nyirokcsomók a szervezetben elszórtan, a nyirokerek mentén elhelyezkedő, a nyirokrendszer részét képező szervek. Kb. 500-600 nyirokcsomó található diffúzan, illetve csoportosan a nyak, a hónalj, a mellkas, a has és az ágyék régiójában. Szűrő funkciót töltenek be.

 

A nyirokcsomó-gyulladást szinte mindig fertőzés okozza; ez lehet bakteriális, vírusos, protozoon, ri-keccsia vagy gombás eredetű.

A fertőzés a nyirokcsomóra általában a fertőzött bőrről, fülről, orról vagy szemről terjed át, vagy olyan fertőzésekből származik, mint a mononukleózis infekcióza, a citomegalovírus és a sztreptokokkusz infekció, a tuberkulózis vagy a szifilisz. A fertőzés érinthet számos nyirokcsomót, vagy csak a szervezet egy adott területén elhelyezkedőket.A fertőzött nyirokcsomók megnagyobbodnak, és általában érzékenyek, illetve fájdalmasak. Az érintett nyirokcsomók fölött a bőr olykor vöröses, és tapintásra meleg. Alkalmanként gennyel telített üregek (tályogok) alakulnak ki.

Azok a nyirokcsomók, amelyek nem okoznak fájdalmat, érzékenységet vagy bőrpírt, súlyos betegségre, például limfómára, tuberkulózisra vagy Hodgkin-kórra utalhatnak. Az ilyen nyirokcsomók orvosi vizsgálatot igényelnek.

Lássuk hogyan kezelhetjük természetesen ezt a problémát, napi 5 perc alatt!Zuhanyzás előtt érdemes megejteni a masszázst, amire elég 5 perc. Ahogyan a képen is látható, egyszer hátul (itt valaki segítségére lesz szükség), majd elől kell végigsurolnunk a bőrünket, úgy, ahogyan az ábrán látható piros nyilak jelölik. Először kezdjük a lábakon a masszázst, egészen a fej irányába.

A mozdulatsort 5 percig végezzük, elől is, hátul is, egy héten két alkalommal, hogy beindítsuk az ellustult nyirokkeringést.

Szerző: tudasfaja.com

loading...