Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Igazi szuper-nagyi! Nézd meg a világ legidősebb (89 éves) tornászát! Mi köpni-nyelni...

Igazi szuper-nagyi! Nézd meg a világ legidősebb (89 éves) tornászát! Mi köpni-nyelni nem tudtunk!

Hirdetés

A világ legidősebb aktív tornásza 89 éves. A német származású Johanna Quaas szembeszállt az elvárásokkal, és bebizonyította, hogy az életkor csak egy szám.

Elszántságát először 2012-ben bizonyította Németország egyik legismertebb gimnasztikai versenyén.

Hirdetés

Ezzel mindenki számára világossá vált, hogy a tehetség, és a sikeresség nem függ össze az életkorral. Nem szükséges 60 éves kor után nyugdíjba vonulni nem csak a munkahelyről, hanem egyúttal az életből is.

Nálunk sok 60 éven felüli ember úgy gondolja, hogy ő márpedig leélte az életét, és tétlenül, remény vesztve ül otthon. Minél aktívabb az ember idős korában, annál hosszabb ideig fog élni.

Johanna Quaas idős korát meghazudtolva szerepelt a németországi tornász versenyen, és bekerült a Rekordok könyvébe.

“Remélem, hogy az én rekordom másokat is inspirálni fog arra, hogy soha nem késő kipróbálni valami újat, valami szokatlant”-mondta az idős hölgy.

A napi rutinjáról számolt be Johanna, amikor arról faggatták, hogy hogyan bírja ezt a fizikai terhelést.

“Nagyon jól érzem magam, soha nem fáj semmim. Reggel korán kelek, általában lépcsőzök egy keveset, de jógázni is szoktam. Gyerekkoromban pedig aktívan kézilabdáztam.

Amikor férjhez mentem, és gyerekeim születtek kicsit alább hagytam a sportolásból, majd később 56 éves koromban megnyertem életem első versenyét”-mondta.

Az életben minden lehetséges, csak nagyon kell akarni, és tenni is kell azért, hogy elérjük!

Nézd meg a 89 éves nagyiról készült inspiráló videót!

tudasfaja.com

Hirdetés