Kezdőlap EGÉSZSÉG Hurutos, mélyről jövő, felszakadó? Ezt árulja el a köhögésed a rejtett betegségedről!

Hurutos, mélyről jövő, felszakadó? Ezt árulja el a köhögésed a rejtett betegségedről!

Nem feltétlenül csak télen, a megfázásos időszakban köhöghetünk, sok ember ugyanis az egész életét úgy éli le, hogy köhög.

Mivel testünk és szervezetünk minden jelének van valamilyen üzenete felénk, így a köhögést sem szabad félvállról vennünk, főleg, ha az már hosszú ideje gyötör minket. Ajánlatos minél hamarabb felkeresnünk orvosunkat, aki egy részletes vizsgálat során segít meghatározni a lehetséges okokat.

A leggyakoribb tapasztalatok eredményéből az alábbi következtetésekre juthatunk a köhögésünkkel kapcsolatban!

Hirtelen fellépő, kis köhögés

Ha beszéd közben, vagy evés, ivás után, esetleg előtt jön ránk egy kisebb köhögés, akkor azonnal igyunk. Valószínűleg ebben az esetben túlságosan kiszáradt a nyelőcsövünk és a légcsövünk, amit ha nem hidratálunk azonnal, akár fulladás is lehet a következménye.

2. Mély köhögés

Ha nem csak egy hirtelen fellépő szúró, kaparó érzést érzünk a torkunkban,hanem az mélyebbről jön, akkor valamilyen gyulladás váltja ki, amivel azonnal orvoshoz kell fordulnunk, ha nem szeretnénk a szövődményeivel szembenézni.

3. Szamárköhögés

Ez a fajta köhögés rendkívül zajos tud lenni és köptető jelleggel is bír, amit leggyakrabban a megfázás és a különböző bélbetegségek okozhatnak.

Szerző: tudasfaja.com

loading...