Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Hisztizett a kisbaba, ezért az apuka direkt fejre ejtette. A pici a...

Hisztizett a kisbaba, ezért az apuka direkt fejre ejtette. A pici a kórházban belehalt sérüléseibe!

Múlt pénteken tartóztatták le azt a 35 éves férfit, aki szánt szándékkal dobta le saját, öt hónapos gyermekét. A csecsemő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem élte túl apja kegyetlenségét.

 

Az amerikai Woodburyben élő Matthew Hoisser még április 24-én este vigyázott kisfiára, Gusra. A csöppség anyja másnap reggel még nem vett észre semmit, délelőtt azonban a bölcsődéből már a mentőket hívták. Amire a kis Gust kórházba vitték, már gépekre kellett tenni. Pár nappal később elhunyt.

Matthew Hoisser többször is bántalmazhatta saját gyermekétMatthew Hoisser többször is bántalmazhatta saját gyermekétMegvakult és megsüketült

A törvényszéki orvosszakértő megállapította: Gus halálát az okozta, hogy fejjel a padlóra ejtették vagy dobták. A sérülése olyan súlyos volt, hogy akkor is örökre béna, süket és vak maradt volna, ha nem hal bele.

A hatóságok ráadásul azt is megállapították, hogy a csecsemő pár héttel korábban is szerzett egy hasonló fejsérülést.

Az apa elképesztő kijelentéssel magyarázta tettét: azt hangoztatta, hogy Gus nagyon nyűgös, sírós és nehezen kezelhető csecsemő volt – ezért dobta le fejjel lefelé azon a végzetes napon. A korábbi sérülésről pedig azt mondta: akkor ütötte be a fejét a padlóba, amikor a pelenkáját cserélve – írja a TwinCities oldala.


Matthew Hoisser ügyében 350 ezer dollár óvadékot állapított meg a bíróság, valamint kötelezték arra, hogy nem találkozhat 10 hetes terhes feleségével. Ezen kitétel ellen egyébként Hoisser védője erősen küzdött, mondván, Nicole Hoisser mindenben támogatja a férjét. Az ügyész azonban azzal érvelt: “ha egy öt hónapos csecsemővel azt tette, amit, akkor a feleségével és a meg nem született gyermekével is megteheti ugyanezt”.

Hoisser tárgyalása augusztus 19-én folytatódik. Ha bűnösnek találják, akár 40 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

loading...