Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Íme egy házi megoldás, hogy száműzd a matracodban élő parazitákat

Íme egy házi megoldás, hogy száműzd a matracodban élő parazitákat

Mindannyian tisztában azzal a ténnyel, hogy 8 óra alvásra van szükségünk az egészséges élethez. A jó alvás egyik legfontosabb tényezője a megfelelő matrac.

 

Ma már különféle áron lehet kapni jobbnál jobb matracokat, amelyek minőségileg azt a célt szolgálják, hogy minél kényelmesebb és kellemesebb éjszakánk legyen. A matracunkban számos apró élőlény letelepszik, amelyekről szinte tudomást sem veszünk, pedig kellene. Ha nem tartjuk megfelelően tisztán az alvó helyünket, gyakoriak lehetnek a testünkön lévő csípések, foltok, esetenként allergikus tünetek. A matracok tisztán tartása azonban mindig is nehéz feladat volt, de most az alábbi otthon elkészíthető sray-jel ezt könnyen megoldhatjuk.

 

Amire szükség van:

  • egy üres permetezőfejes üveg vízzel
  • pár csepp levendula illóolaj
  • kis csésze szódabikarbóna
  • porszívó

 

Használat:

Keverjük össze az összes hozzávalót, rázzuk az üveget néhány percig, majd permetezzük a matracba. Várjunk körülbelül egy órát, majd egy porszívó segítségével takarítsuk ki a matracunkat. Ne felejtsük el a porszívó tartályát is kiüríteni!

Ezt a módszert alkalmazhatjuk új és pár éves matracokon, de ez nem megoldás a régi, piszkos matracokra. Az alvásunkra fordítsunk kellő figyelmet, és ha szükséges, ne halogassuk a matrac cserét!

 

Szerző:tudasfaja.com

 

loading...