Kezdőlap EGÉSZSÉG Házi arcápolási módszerek, amik 100-szor többet érnek, mint a drága kozmetikumok!

Házi arcápolási módszerek, amik 100-szor többet érnek, mint a drága kozmetikumok!

Bőrünk egészségügyi állapota nagymértékben összefügg azzal is, hogy milyen táplálékokat fogyasztunk. Ezenkívül persze a stressz, vagy a nemalvás sem tesz jót neki, de, ha szép bőrről álmodunk, akkor elsősorban a táplálkozásunk kell megfelelő legyen.

1.Fogyasszunk nyers zöldségeket, és gyümölcsöket

Elsősorban a citrusok lehetnek nagyon hatással a bőrünk állapotára. Ezek erősítik az immunrendszert, és védelmet nyújtanak a bőrnek. A szőlő, és az alma is nagyon sok vitamint tartalmaz, éppen ezért, ha rendszeresen fogyasztjuk őket, akkor bőrünk élettelteli, és rugalmas lesz. Az almában levő pektin serkenti a metabolizmust, és gondoskodik a bőr frissességéről. A bélrendszerünk is felelős azért, hogy a szervezetünkből kiürüljenek a méreganyagok, és bőrünk szép legyen. Az alma rostjai gondoskodnak a megfelelő emésztésről.

2.Sütőtök

A sütőtök nagyon hatékony bőrirritáció esetén. Készítsünk nyers sütőtök pépet, keverjük el almával, és ezzel kenjük be a megtisztított arcunk. 5-10 perc múlva mossuk le, majd hidratáljuk a bőrünk.

3.Csökkentsük a stresszt

A stressz hatására a bőrön különböző foltok jelennek meg. Cseppentsünk 1-1 csepp macskagyökér kivonatot a csuklónkra, vagy együnk meg egy fél csésze szentjánoskenyeret, és máris könnyebben megküzdhetünk a stresszel.

4.Arckezelés

Dörzsöljük át az arcbőrünk himalájai sóval, és bőrünk, selymes üde lesz. Keverjük el egy kevés vízzel, majd a benedvesített arcbőrt dörzsöljük át. Ezután törölgessük le egy szelet uborkával, de kényeztethetjük sütőtök, spenót, vagy káposzta pürével is.

tudasfaja.com

loading...