Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Hatékony házi módszerek száraz, cserepes ajkak ellen!

Hatékony házi módszerek száraz, cserepes ajkak ellen!

Hirdetés

Télen az időjárási viszontagságoknak, és a tápanyaghiánynak köszönhetően könnyen kiszáradnak, kicserepesednek az ajkaink. Itt az ideje, hogy rendbehozzuk őket, ápoljuk megfelelően, hogy regenerálódni tudjanak.

Nagyon hatékony házi módszerek következnek!

Hirdetés

Zöld tea

-tápanyagtartalmának köszönhetően gyorsan megszünteti a égető, fájó, sajgó érzést. A filtert néhány percre áztassuk langyos vízbe, majd tegyük rá az ajkainkra. Óvatos masszírozó mozdulatot is végezzünk, így megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől. Naponta egyszer legalább ismételjük meg ezt a módszert.

Aloe vera gél

-gyulladásgátló, és bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül kiváló hidratáló hatása is van. Ha van otthon aloe veránk, fogjunk egy levelet, mossuk meg, és a belőle kicsorduló lével kenjük be az ajkainkat. A gyógynövényboltban is be tudunk szerezni aloe vera gélt, ha nincs otthon növényünk. Hagyjuk míg felszívódik, majd, amikor megszáradt, mossuk le a felesleget.

Shea vaj

-A-, E-, K-, F-vitamin tartalma miatt a legjobb ajakápoló lehet. Vásároljunk egy kis tégellyel, és kenegessük rendszeresen az ajkainkat vele.

Kókuszolaj

-értékes tápanyagtartalma miatt a legjobb megoldás lehet a kiszáradt, kisebesedett ajkakra. Tegyünk egy cseppet az ujjunkra, majd kenegessük be vele az ajkainkat.

Az alábbi videóban egy nagyon egyszerű természetes, házi ajakír elkészítését láthatjuk. Egyenlő arányban lesz szükségünk méhviaszra, és kókuszolajra. A méhviaszt reszeljük le, majd olvasszuk fel, és tegyük bele a kókuszolajat. Kevergessük el, majd töltsük bele egy kis tégelybe. Amikor megszilárdult, kipróbálhatjuk. Mindig hideg helyen tároljuk, lehetőleg hűtőszekrényben.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés