Kezdőlap EGÉSZSÉG Hátborzongató dolog derült ki a macskákról: ezután a mindegyiktől rettegsz majd!

Hátborzongató dolog derült ki a macskákról: ezután a mindegyiktől rettegsz majd!

Az igazi macskabarátok tudják, hogy mennyire nyugtató egy macska simogatása, dorombolása, és mennyi kedvességet, gyöngédséget tanulhatunk imádott négylábunktól.

Nézzük, milyen pozitív hatása van a macskának!

1.Csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét

Tanulmányok szerint azok az emberek, akiknek macskájuk van, sokkal kisebb eséllyel kapnak infarktust, stroke-ot, és más szívproblémák is elkerülik.

2.Stroke

Egy macska az életünkben nem csak a szívünk, de érrendszerünk egészségére is jótékony hatással van. Akiknek macskájuk van, csökken a koleszterinszintjük, is kisebb eséllyel érinti őket a stroke betegség.

3.Vérnyomás csökkentése

A magas vérnyomás kezdetben nem mutat különösebb tüneteket, azonban idővel számos egészségügyi problémát okozhat. Mint pl. különböző szívbetegségek, vese-, és látásproblémák. A macska közelsége jó hatással van a vérnyomás szabályozására is.

4.Elkerülnek az allergiák

Azok a gyerekek, akik macskákkal együtt nőnek fel, sokkal erősebb immunrendszerrel rendelkeznek, ezért őket az allergiák is jobban elkerülik.

5.Stressz ellen

A macska jelenléte boldogsághormont szabadít fel, a gazdi sokkal nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottabbnak érzi magát. Egy puha négylábú csökkenti a stresszt, és a szorongást.

6.Könnyebb alvás

Sokan, akik a macskájukkal alszanak arról számoltak be, hogy nyugodtabb, és kiegyensúlyozottabb az éjszakájuk, nem küzdenek álmatlansággal.

7.Jó hatással van a mentális egészségre

Autisták esetében bizonyították be, hogy a macska sokkal nyugodtabbá teszi őket. De segíthet a depresszió tüneteinek enyhítésében is.

8.Pozitív kisugárzás

A macska elszívja a káros energiákat a lakásban, és pozitív energiákat bocsát ki. Ezt észre sem vesszük, csak azt tudjuk, hogy nagyon jól érezzük a macska társaságában magunk.

VIGYÁZAT!

Hihetetlen állítással rukkolt elő egy vadonatúj tanulmány: a kutatók szerint a macskák bizonyos körülmények között képesek emberhúst fogyasztani – számolt be róla a Mic. Általánosságban véve a macskákra nem jellemző a kannibalizmus, de egy furcsa kísérlet most rávilágított, hogy imádott házi kedvenceink olykor-olykor bizony rettenetes tettekre vetemednek. A szakértők ráadásul teljesen másféle vizsgálatot végeztek, amikor rájöttek a szörnyű titokra. Épp egy speciális intézményben, mondhatni laboratóriumi körülmények között monitorozták az emberi holttestek természetes bomlásának folyamatát, amikor sokkoló dolgot rögzítettek a kamerák: a helybéli kóbor macskák átmásztak a kerítésen, behatoltak az intézménybe, és falatoztak a testekből!

Két macska 35 napon keresztül járt vissza az intézménybe, míg végül csontig rágták a húst az emberi tetemekről. Sara Garcia, a Coloradói Mesa Egyetem kutatója és az esetet leíró tanulmány szerzője úgy véli, a macskák bármilyen táplálékból képesek huzamosabb időn keresztül fogyasztani, ami csak ízlik nekik. Ez alól – olybá tűnik – az emberhús sem kivétel. Érdekes viszont, hogy az intézményben 40 emberi holttestet tároltak, a macskák mégis mindig ugyanahhoz a két tetemhez tértek vissza. Ami pedig még ennél is érdekesebb: nem ez az első eset, amikor a kannibalizmus vádja a macskákra: korábban Mikel Delgado, a Davisi Kaliforniai Egyetem szakértője látott már olyan emberi testet, melynek orrát egy macska harapta le.

loading...