Kezdőlap AKTUÁLIS Hatalmas bejelentés jött a kormánytól – Több millió magyar fog örülni ennek!

Hatalmas bejelentés jött a kormánytól – Több millió magyar fog örülni ennek!

Hirdetés

Mégsem február 15-éig, hanem a választások után, május 1-jéig lesznek érvényesek az oltási igazolványok azoknak a magyar állampolgároknak, akik két oltást vettek csak fel; ezzel igazodva az európai uniós országok gyakorlatához – mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely.

Hirdetés

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: sem Brüsszel, sem a többi uniós ország nem szigorított a korábbi szabályokon az omikron variáns megjelenése miatt, a kormány pedig nem akarja, hogy a magyarokra hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, mint más uniós polgárokra.

Gulyás Gergely beszámolt arról is, hogy a virológusok többsége szerint az ötödik hullám csúcsán jár Magyarország, és amilyen gyorsan felfutott a fertőzésszám, annak csökkenése is olyan sebességgel várható. A vírus az ötödik hullámban lényegesen gyorsabban terjed, mint korábban, de sem a kórházban kezeltek száma, sem az elhunytaké nem közelíti meg a megelőző hullámokét.

Szentkirályi Alexandra hozzátette, hogy Magyarország részt vesz abban a beszerzésben, amit az Európai Bizottság indított a magas kockázatú betegek érdekében.

Ennek keretében 50 ezer kezelésnek megfelelő Pax Covic gyógyszert szerez be az ország.
Hirdetés