Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha te is szoktad kint szárítani a ruhát, óriási hibát követsz el!

Ha te is szoktad kint szárítani a ruhát, óriási hibát követsz el!

Sok pozitív hozadéka van a meleg időjárásnak, többek között az is, hogy végre ki lehet teregetni a szabadba a mosott ruhákat és azok szinte egy óra alatt meg is száradnak odakinn. Bárcsak mindig így lenne, igaz?

De valóban olyan ideális a szabad levegőn hagyni megszáradni a ruhákat? Nos, nem mindig. Vannak olyan helyzetek, amikor éppenséggel előnytelen. Lássuk, hogy melyek ezek.

Helyhiány

Ez alapvetően azokat érinti, akik lakásban laknak, vagy olyan kertes házban, ahol kicsi az udvar. Nem mindig könnyű megtalálni azt a pontot egy erkélyes vagy gangos lakásnál, ami nem zavar minket a szabad mozgásban, mert ugyebár egy szárítót átugrani sem mi, sem a szomszéd nem tud.

A kertes házban a házi kedvencekkel és a kalandos gyerkőcökkel is számolni kell, no meg a közeli fákkal és az onnan lehulló levelekkel, madárpottyal.

Szomszédok

Akárhogy is vesszük, a kertes házasok sincsenek előnyben akkor, ha a porták közötti kerítésen át lehet látni. Ha nem azon aggódunk, hogy a szomszéd láthatja a fehérneműinket, akkor biztosan ő morfondírozik azon, ahogy miért lengedezik amott a bugyink vagy a melltartónk. Egy lakás esetében még közelebb vagyunk egymáshoz.

Eső

Ha nem tudsz azonnal ott teremni a ruhák mellett egy hirtelen eleredő eső miatt, akkor jobban teszed, ha nem teregeted ki őket, mert az ázott ruhát moshatod is újra. Egy nyári zuhét senki nem tud kiszámítani.

Napsugárzás

A fehér ruháknak biztosan kutya bajuk sem lesz, viszont, ha egy színes, különösen egy sötét árnyalatú ruhát teszel ki a tűző napsütésre, biztos lehetsz benne, hogy veszíteni fog a színe élénkségéből. Persze, ha a kopottas, fakult szín a cél, akkor csináld.

Szagok

Elkerülhetetlen, hogy a környezetben terjedő szagok ne szívódjanak be a kinn száradó ruhákba. Lehet, hogy az egyik szomszéd cigarettázik, a másik meg éppen grillezik vagy szalonnát süt. Biztos lehetsz benne, hogy nem az illatos öblítőt fogod érezni a ruháidon.

Rovarok

A pókok nagyon ügyes és szorgos kis teremtmények, akik pillanatok alatt felhúznak egy hálót a ruhádra, de a méhek is szívesen bújnak bele egy szép kis színes felsőbe. Arról már ne is beszéljünk, hogy a legyek bármikor rápiszkolnak kis fekete pöttyöket bármire és ilyenkor Murphy sem pihen. Persze, hogy a hófehér darabokra szállnak rá.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...