Kezdőlap AKTUÁLIS Ha te is használod a Messengert, készülj fel, most jelentették be

Ha te is használod a Messengert, készülj fel, most jelentették be

Hirdetés

A csetalkalmazások világában egyre nehezebb kitűnni, hiszen rengeteg platform kínál különféle szolgáltatásokat.

 

Hirdetés

A Meta most újítással készül a Messenger számára, amely szervezettebbé és mindenki számára elérhetőbbé teszi a kommunikációt különböző szervezetek, iskolák és más privát közösségek számára.

Az új funkció részletei

A Messenger új funkciója lehetővé teszi, hogy különböző közösségek, amelyek közös érdeklődési körrel rendelkeznek, könnyebben és szervezettebben kommunikálhassanak.

Az adminisztrátorok, akik a legszélesebb jogkörrel rendelkeznek, akár 5000 főig bővíthetik ezeket a közösségeket. Azok is láthatják a tartalmakat, akik nem tagok, így az információk szélesebb körben elérhetővé válnak.A funkció leírása már a Facebook súgójában is elérhető, ahol így fogalmaznak: „Létrehozhatsz a Messengerben egy külön közösséget a közös érdeklődési körrel rendelkező emberek számára.

Ezeket a közösségeket közösségi adminisztrátorok kezelik. Bárki rájuk találhat a Messengerben, és csatlakozhat hozzájuk. Nem azonosak a Facebook-csoportokkal, és nem tartalmazzák ugyanazokat a funkciókat, mint a Facebook-csoportok.”

WhatsApp-ról a Messengerre

A Meta 2022-ben vezette be ezt a funkciót a WhatsAppon, ahol kedvező fogadtatásra talált. Most a Messenger is megkapja ezt a lehetőséget, hogy bővítse funkcionalitását és megkülönböztesse magát a többi üzenetküldő szolgáltatástól.

A közösségek több csoportos csevegést egy helyre tömörítenek, és minden közösség rendelkezik majd egy olyan térrel, ahol az adminok frissítéseket és bejelentéseket oszthatnak meg.

Bár a funkció hasonlóan működik, mint a WhatsAppon, a Meta szerint van egy kulcsfontosságú különbség: a Messenger közösségek a Facebook regisztrációhoz kapcsolódnak.Ennek köszönhetően nem kell telefonszámot megadni, mint a WhatsAppnál, így a Messenger közösségek egyértelműen nyilvánosabb és szélesebb körű csevegésre vannak tervezve.

Mit jelent ez a felhasználók számára?

Ez az újítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyebben megtalálják és csatlakozzanak az érdeklődési körüknek megfelelő közösségekhez, miközben megőrzik a magánéletüket.

Az adminisztrátorok számára pedig nagyobb ellenőrzést biztosít a csoportok és a közösségek felett, így hatékonyabban tudják kezelni a kommunikációt és az információáramlást.

A Meta ezzel a lépéssel igyekszik tovább erősíteni a Messenger pozícióját a csetalkalmazások piacán, miközben új lehetőségeket kínál a felhasználók számára.Az új funkcióval a Messenger nemcsak a személyes, hanem a szervezeti és közösségi kommunikáció terén is versenyképes alternatívát nyújt.

Hirdetés