Kezdőlap AKTUÁLIS Ha OTP-s vagy, most figyelj, itt a bank közleménye

Ha OTP-s vagy, most figyelj, itt a bank közleménye

Hirdetés

Az OTP Bank az elmúlt napokban arra figyelmeztette ügyfeleit, hogy megnövekedett az ügyfeleket célzó, bank nevében történő csaló telefonhívások száma.

 

Hirdetés

A pénzintézet arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy a csalók a hívások során banki biztonsági vagy más munkatársnak adják ki magukat, és egyes esetekben még hamis igazolványokat is küldenek az ügyfelek e-mail címére.

A csalók általában azt állítják, hogy az ügyfél számlája veszélyben van, vagy hogy gyanús utalást észleltek a számlán, és kérik annak megerősítését. Aztán arra kérnek, hogy az ügyfél telepítsen különböző programokat számítógépére vagy telefonjára, amit vírusirtóként vagy csalás megelőzésére hivatkoznak.Ezek a programok azonban valójában arra szolgálnak, hogy a csalók hozzáférjenek az ügyfél informatikai és mobil eszközein tárolt adatokhoz, beleértve az internetbanki vagy mobilbanki belépéshez szükséges jelszavakat és megerősítő kódokat is.

Az OTP Bank kiemelte, hogy a bank soha nem kéri ügyfeleitől, hogy telepítsenek ilyen programokat, és a bank munkatársai sem küldenek igazolványfotókat az ügyfeleknek azonosítás céljából.Kérjük az ügyfeleket, hogy legyenek fokozottan körültekintőek az ilyen telefonhívásokkal kapcsolatban, és ne telepítsenek ismeretlen szoftvereket saját eszközeikre, különösen, ha telefonhívás során kérik meg erre őket.

Fontos továbbá, hogy figyelmesen olvassák el a banki SMS-ek és push üzeneteket, és az azokban megküldött kódokat senkinek ne adják ki.

Az OTP Bank hangsúlyozza, hogy az ügyfelek biztonsága kiemelten fontos számukra, és folyamatosan dolgoznak azon, hogy megelőzzék az ilyen csalásokat és védelmet nyújtsanak ügyfeleiknek az ilyen jellegű támadások ellen.Az ügyfeleknek javasolják, hogy a bank által nyújtott biztonsági intézkedéseket és ajánlásokat mindig tartsák szem előtt, hogy megóvják pénzügyi adataikat és személyes információikat.

Hirdetés