Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Ha nyaralni mész, ezt a 17 tippet jobb, ha megfogadod! Az 5....

Ha nyaralni mész, ezt a 17 tippet jobb, ha megfogadod! Az 5. a legfontosabb!

Ha nyaralni indulsz, nagyon sok dologra kell odafigyelned az utazással, csomagolással, egészségügyi biztonsággal, étkezéssel, és szabadidős tevékenységekkel kapcsolatosan. Hogy ne kelljen utolsó percben kapkodnod, nem árt egy kis segítség.

 

Néhány hasznos ötletet sorolunk fel, ami jól jöhet, ha éppen most tervezed a nyaralásod!

Utazás előtt ha csak lehet, ne kávézz, ugyanis hevesebben fog dobogni tőle a szíved, és a stresszt is fokozza.

Ha nem egy fapados repülővel utazol, akkor a repülőn fogyasztott ital mennyisége nem korlátozott. Nyugodtan egyél és igyál annyit, amennyi belefér a repülőjegybe.

Nyugodtan használj háztartási fóliát a csomagjaidra, és akkor nem kell külön fizetned a repülőtéren a fóliázásra.

A fényképeket jó minőségben könnyen fel tudod tölteni a Google Drive-ra, így abban az esetben, ha elveszett volna a telefonod, vagy a fényképezőgépet, bármilyen gépről könnyen le tudod szedni a képeket.

Legyen nálad több bankkártya, és ne tartsd őket egy helyen. Ha elveszett valamelyik, és zárolták, a másikat még tudod használni.

Másold át a telefonszámaidat, és kapcsolati adatokat egy másik forrásra, arra az esetre, ha esetleg elveszne a telefonod, tudd felvenni a kapcsolatot az ismerőseiddel.

Ha autót bérelsz, készíts részletes fényképet kívül-belül róla mielőtt elkezdenéd használni. Így, majd, amikor adod le nem tudják számon kérni rajtad azokat a hibákat, amik már amúgyis rajta voltak.

Vásárolj egy külső akkumulátort, hogy soha ne maradj áramforrás nélkül.

A világ minden táján a múzeumokban van ingyen látogatási nap. Tájékozódj előre, használd ki a kedvezményeket.

Vásárolj online belépőjegyeket, ilyenkor általában még 10%-ot is megtakaríthatsz, és ráadásul nem kell sorbanállnod a helyszínen.


Ha egy idegen városba mész, jó, ha még otthon, hónapokkal az utazás előtt áttanulmányozod a közlekedési eszközöket, útvonalakat, így a helyszínen majd időt spórolhatsz.

A repülőtérről a szállásig jó ha autóbusszal, és nem taxival közlekedsz. A kettő közt általában igen nagy az árkülönbség.

Minél több csillagos hotelben szállsz meg, annál nagyobb a valószínűsége, hogy ingyen térképek állnak majd ott a rendelkezésedre.

Európa legolcsóbb városai Bukarest, Kijev, Belgrád, Budapest, Isztambul, Riga. Válassz ezek közül uticélt.

Ha hosszú útra mész mindenképp legyen nálad egy nyakpárna, nagyon hasznos lehet.

Egy kis helyre összecsomagolható függőágyat is vigyél magaddal, meglátod, hogy mennyire praktikus.

tudasfaja.com

loading...