Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha nem szedsz elég D-vitamint, ez a 7 betegség téged is fenyeget

Ha nem szedsz elég D-vitamint, ez a 7 betegség téged is fenyeget

A D-vitamin nagyon fontos a szervezetünk számára, ha nincs belőle elég raktáron, akkor bizony számos betegséggel kell szembenéznünk.

 

A legjobb módszer arra, hogy megtudjuk, elegendő D-vitamin van-e a szervezetünkben, az a vérvizsgálat. Ha az alábbi betegségekkel szembesülünk, érdemes elgondolkoznunk azon, hogy lehetséges, hogy D-vitamin hiánnyal küzdünk.

1.Influenza

A D-vitamin hiány következtében hajlamosabbak vagyunk a légzőszervi betegségekre. Ha elegendő D-vitamint juttatunk a szervezetünkben, akkor elkerülhetjük az influenza kialakulását.

2.Izomgyengeség

A D-vitamin fontos szerepet játszik az izomzat egészségének fenntartásában. Ha rendszeresen sportolunk, tornázunk, és mégis gyengék az izmaink, akkor lehetséges, hogy D-vitamin hiány okozza a problémát.

3.Pikkelysömör

Egy kutatás alapján bebizonyosodott, hogy a D-vitamin enyhíti a pikkelysömör tüneteit. És, ha valaki D-vitamin hiánnyal küzd, könnyebben legyengül az immunrendszere, és ebben az estben a pikkelysömör is hamarabb kialakul.

4.Cukorbetegség

Egy finnországi kutatásban 1000 gyerek részvételével a D-vitamin fontosságát tanulmányozták. A csecsemők életük első napján 2000 IU egységnyi D-vitamint kaptak. Később, a 31.életévükben figyelték a már felnőtté vált személyeket, és arra a következtetésre jutottak, hogy az ő esetükben 80%-al kisebb a cukorbetegség kialakulásának az esélye.

5.Asztma
A D-vitamin csökkenti a súlyos asztmás rohamokat. Egy japán iskolában az asztmás gyerekeknek napi 1200 IU egységnyi D-vitamint adtak.

6.Skizofrénia, depresszió

Egy tanulmány alapján bizonyították, hogy az anyák a várandóság alatt ha elegendő D-vitamint szednek, akkor a gyerek később sokkal kisebb eséllyel válik depresszióssá, de a skizofrénia is nagymértékben kivédhető.


7.Energiahiány, lustaság

Ha valaki hangulati ingadozással, energiahiánnyal, és depressziós tünetekkel küzd, pótolja a szervezetéből hiányzó D-vitamint.

loading...