Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha neked is vannak ilyen csüngő anyajegyeid, erről feltétlenül tudnod kell!

Ha neked is vannak ilyen csüngő anyajegyeid, erről feltétlenül tudnod kell!

A csüngő anyajegyek olyan ártalmatlan elváltozások, amelyek azon kívül, hogy esztétikai problémát jelentenek viselőjének, semmilyen egyéb egészségügyi kockázattal nem járnak. Az már egy másik kérdés, hogy minek az indikátorai lehetnek.

 

Egy 2007-es tanulmányban rávilágítottak, hogy azok, akiknek a testén számos ilyen csüngő anyajegy jelenik meg, hajlamosabbak cukorbetegség kialakulására.

Egészségügyi szakembereknek ajánlják, hogy ha ilyen anyajegyeket fedeznek fel a páciens testén, gondoljanak mindiga a diabétesz meglétének lehetőségére.

Egy későbbi tanulmány (2015), amely ugyanezzel a témával foglalkozott ugyanerre a megállapításra jutott. Kapcsolatot fedezett fel a bőrelváltozás és a cukorbetegség megjelenése között.

Mi okozza a csüngő anyajegyet?

A bőrelváltozás megjelenését az inzulinrezisztenciával hozzák összefüggésbe, amely megállapítás megerősítésére további vizsgálatok szükségesek.


Az anyajegyeket akkor javasolt eltávolítani, ha méretük, alakjuk, felszínűk változik, vérezni, váladékozni kezdenek és a mindennapi életet kényelmetlenné teszik.

Egy csüngő anyajegy esetében is csak ekkor van szükség eltávolításra, egyéb esetben nem indokolt, de esztétikai okokból is lehetséges.

tudasfaja.com

loading...