Kezdőlap AKTUÁLIS Ha neked is van Szép-kártyád, erről jobb, ha tudsz

Ha neked is van Szép-kártyád, erről jobb, ha tudsz

Hirdetés

Márciusban ismét erős forgalmat generált a SZÉP Kártya, amely továbbra is a turizmus motorja marad.

 

Hirdetés

Az adatok azt mutatják, hogy az elmúlt évhez képest tovább nőtt a kártyabirtokosok száma és a kártyával végzett költések összege is.

Az NGM közleménye szerint tavaly márciusban 2,6 millió felhasználó rendelkezett SZÉP Kártyával, míg idén márciusra már 2,8 millióra emelkedett a kártyabirtokosok száma.Egy év alatt 12 ezerrel nőtt a SZÉP Kártyát elfogadó szálláshelyek, vendéglátóhelyek és turisztikai attrakciók száma is, ami jelzi a kártya folyamatos népszerűségét és elterjedését.

A SZÉP Kártyára feltöltött összeg is szignifikáns növekedést mutat. Az előző év azonos időszakához képest 22,6%-kal több, 58,7 milliárd forintot osztottak ki a munkáltatók márciusban.

Ugyanebben az időszakban a SZÉP Kártyáról felhasznált összeg is jelentősen emelkedett, 10%-kal nőve 35 milliárd forintra.

Az első negyedév adatai alapján megállapítható, hogy a SZÉP Kártya jelentős szerepet játszik a turisztikai fogyasztás növekedésében.

Az év első három hónapjában a feltöltések összértéke meghaladta a 109,4 milliárd forintot, ami az előző év azonos időszakához képest 22%-os növekedést jelent. A költések összege is emelkedett az első negyedévben, meghaladva az 86 milliárd forintot.A turisztikai ágazat erős teljesítménye hozzájárul a gazdasági növekedéshez, amely a kormány céljai között szerepel.

A tervek szerint 2024-ben újraindítják, majd tovább növelik a gazdasági növekedést, hogy folyamatosan felzárkózzon és elérje az EU-fejlettségi átlagot. A SZÉP Kártya és a turizmus élénkülése pedig kulcsszerepet játszik ebben a folyamatban.

Hirdetés