Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha neked is műfogsorod van, erről feltétlenül tudnod kell!

Ha neked is műfogsorod van, erről feltétlenül tudnod kell!

Hirdetés

A műfogsorviselők legnagyobb félelme, hogy mikor kerülnek kellemetlen helyzetbe a fogaik miatt.

 

Hirdetés

A legkritikusabb tevékenység minden bizonnyal az étkezés. Van esély arra, hogy a műfogsorviselők is élvezhessék ezeket a pillanatokat? Vagy aki műfogsort visel, annak örökre le kell mondania a gasztronómiai élményekről? Nézzük a problémát kicsit részletesebben!

Miért problémás az étkezés műfogsorral?

A hagyományos műfogsort viselők az egyik legnagyobb problémaként azt szokták említeni, hogy nem tudnak rendesen rágni.

Emiatt pedig le kellett mondaniuk a keményebb ételekről. Minderre persze létezik kényszermegoldás: túlfőzik az ételt, vagy apró darabokra szeletelik, hogy könnyebb legyen elrágni. (Ha az ember nem tudja alaposan megrágni az ételt, az gyomorproblémákhoz is vezethet.)

További problémaként jelentkezhet, hogy a nem rögzített műfogsor evés közben könnyen kidörzsöli az ínyt, ami akár fájdalmas sebekkel járhat, akár napokig lehetetlenné téve a műfogsor viselését.

Van megoldás a mozgó fogsorra

A rosszul illeszkedő műfogsornál további probléma, hogy könnyen alámegy az étel. Sokan szeretnének ezzel a kellemetlenséggel is leszámolni.

A különféle műfogsorragasztók sem mindig vagy mindenkinél jelentenek tökéletes megoldást.

A legtöbb panasz ezekkel kapcsolatban arra vonatkozik, hogy egy erősebb rágás után újra kell ragasztani a fogsort.

Ma már léteznek modern megoldások a folyton mozgó műfogsor problémájára, legyen gond akár az alsó-, akár a felső-, akár mindkét fogsorral. Létezik a teljes kivehető fogpótlást viselők számára kifejlesztett protézisrögzítő módszer is.

Forrás

Hirdetés