Kezdőlap AKTUÁLIS Ha kóbor kutyával találkozol, erre a 7 dologra mindenképp figyelj, megmenti az...

Ha kóbor kutyával találkozol, erre a 7 dologra mindenképp figyelj, megmenti az életed!

Az utcákon egyre több a gazdátlan kutya, sokszor a parkokba, de a városon kívül, kirándulásainkon falkákba verődve találkozhatunk velük.

Mit tehetünk, hogy ne essünk áldozatul? Ha ezeket a trükköket alkalmazzuk, csökkenthetjük a támadás kialakulásának esélyét!

1.Ne félj!

Mint a legtöbb állat, a kutyák is érzik, ha valaki nem rendelkezik kellő önbizalommal, fél, és attól retteg, hogy nem tudja megvédeni magát. Próbálj meg koncentrálni, és semmiképp se arra gondolni, hogy “jajistenem, most mi lesz”, amikor a kutyák feléd közelednek. Nézz határozottan a szemébe az állatnak, és mond, hogy “Pfuj, menj el. Tünés”. Ha elég határozott, és magabiztos vagy, akkor a kutya megfordul, és elmegy. Próbáld meg határozottan, de lassan elhagyni a terepet, közbe ne szakítsd meg a kutyával a szemkontaktust.

2.Tereld el a figyelmét

Próbáld meg elterelni a kutya figyelmét, kezd odadobálni neki azokat a dolgokat, amik nálad vannak, hogy lefoglald. Ilyenkor még egy márkás táska is játszik. Gondolj arra, hogy ha megharap 40 injekció nem kis mulatság, és a lelki traumáról nem is beszélve.

3.Ne tulajdoníts nagy jelentőséget az ugatásának!

Sokan akkor kezdenek el igazán bepánikolni, ha a kutya elkezd ugatni. Jegyezd meg, ha a kutya ugat, akkor csak el akarja kergetni az idegent a területéről, nem harap meg. Ha harapni készül, akkor inkább csak mordul egyet-kettőt, és rögtön akcióba lép. Ne kerüld meg hátulról, se oldalról, ilyenkor könnyen neked szökhet.

4.A nyakát célozd

Ragadd meg a táskád vagy kabátod, és kinyújtott kézzel tartsd felé, majd próbáld meg eltalálni a nyakát.

5.Áldozd fel a kezed

Ha nincs nálad semmi olyan tárgy, vagy ruhanemű, amit odatarthatnál a kutyának, fel kell áldoznod a karod. Amikor ő támadásba lendül, akkor hátulról fogd meg a nyakán levő bőrt, és a lehető legnagyobb erővel vágd a földhöz. Amíg újra magához tér, annyi időd lesz, hogy távozz a helyszínről.

6.Falka

Ha több kutya támad egyszerre, sajnos elég nehéz dolgod lesz. Mindig van egy falkavezér, aki támadásba lendül, és utasításokat ad ki a többieknek. Próbálj a leggyengébbnek tűnő ebbel elbánni, akkor a többiek is megijednek, és jó eséllyel békén hagynak.

7.Védőeszköz

Jó ha van nálad kutya elleni spray. Ha a gyerek olyan helyre megy kirándulni, akkor tégy be a táskájába egy kutya elleni gázspray-t. Ha nincs spray nálad, akkor egy nagyobb kő is megteszi.

 

loading...