Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha kipróbálod az alábbi módszert, garantáltan megszabadulhatsz a penésztől!

Ha kipróbálod az alábbi módszert, garantáltan megszabadulhatsz a penésztől!

Hirdetés

Lehet régi vagy új, panel vagy családi, minden típusú ingatlant érinthet a penészesedés, attól függetlenül, hogy szigetelt vagy nem szigetelt a lakás, cserélték-e az ablakokat, vagy sem.

Főleg télen szokott aktuálissá válni a probléma, ezért is vesszük most elő. No meg azért, mert sok a tévhit a penészről. Mivel komoly egészségkárosodást is okozhat, vegyük komolyan, s nézzük a valódi megoldásokat!

Hirdetés

Habár százéves épületekben is képes megjelenni a penész – ahol még az ablakok is az eredetiek –, azért tipikusan az elmúlt években vált akuttá a probléma. De mi történt mostanában? Annyi, hogy egyre több régi elhanyagolt, megvetemedett nyílászárót cseréltek le jól záródó műanyag ablakokra, s a magas fűtési költségek miatt mind kevesebbet szellőztetünk, nehogy elillanjon a meleg. Ezáltal feldúsul a pára, a penészgombákat pedig a víz élteti.

Ha elkészíted az alábbi párologtató módszert, ami fillérekbe kerül, akkor nem kell félned a penész kialakulásától, ezzel a párologtató módszerrel ugyanis megfelelően tarthatod a lakás légterét.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes műanyag flakon
  • ragasztószalag
  • géztekercs
  • víz

Összeszerelés:

Óvatosan vágj egy ablakot a flakon oldalába, a ragasztószalaggal rögzítsd a fűtőtest csövéhez, töltsd fel vízzel, majd a géztekercset széthajtva hozzávetőleg a felénél lógasd bele a flakonba. A géz egyik végét tekerd a fűtéscső egyik, a másik végét a másik oldalára (képen). Ezután már csak arra kell figyelnünk, hogy mindig legyen megfelelő mennyiségű víz az üvegben.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés