Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha influenzás vagy az alábbi ételeket kerüld, mert súlyos következményei lehetnek!

Ha influenzás vagy az alábbi ételeket kerüld, mert súlyos következményei lehetnek!

Hirdetés

A vírusos, megfázásos időszakban sajnos elkerülhetetlen, hogy ne legyünk betegek. Bármennyire is próbáljuk óvni, védeni a szervezetünket, az influenza képes még az erősebb immunrendszert is célba venni.

Ezekben a napokban az emberek többsége úgy gondolja, hogy mindent ennie kell gyorsan, amiből energiát meríthet, teljesen mindegy, hogy mi az, biztos jót tesz a szervezetnek. Nagy tévhit ez, bizonyos ételek fogyasztása az influenzás időszakban ugyanis sokkal többet árt, mint gondolnánk.

Hirdetés

Ha nem megfelelő ételeket fogyasztunk, a vércukorszint megemelkedhet, amelynek a következménye, hogy a szervezet öngyógyító folyamatai lelassulnak. A gyulladások ebben az időben olyannyira felerősödhetnek a szervezetben, hogy akár szövődmények kialakulásához is vezethetnek.

Lássuk melyek azok az ételek és italok, amiket mindenképp kerüljünk ebben az időszakban!

Pirítós

Ha nagyon szeretjük és kívánjuk a pirítóst, semmiképp ne fehér kenyérből készítsük el azt, hanem teljes kiőrlésű kenyérből.

Tejtermékek

Bár tudományos alátámasztása nincs annak, hogy a megfázás és influenza időszakában nem tesz jót a tejtermékek fogyasztása. Ha egy tejtermék elfogyasztását követően bármilyen negatív mellékhatást tapasztalunk, felejtsük el néhány napra ezeket a termékeket.  Ám ha ez nem áll fenn, fogyaszd őket bátran: a tej, a sajtok vagy a joghurt kalcium- és D-vitamin-tartalma segít a betegség leküzdésében, antibiotikumos kezelés esetén pedig javasolt is valamilyen probiotikummal ellensúlyozni annak káros hatásait.

Cukros italok

A cukros, szénsavas italok savasítják a szervezetet, ami a gyulladásoknak csak kedvez, de a szervezet öngyógyítási folyamatait nagyon is lelassítja. A tea az egyik legjobb választás, de a szakemberek szerint még jobb választás a szénsavmentes ásványvíz.

Alkohol

Bár a régi öregek és a népi gyógyászat úgy tartja, hogy a házi pálinka csodákra képes ebben az időszakban, ami részben igaz is, de maximum egy kisebb kupicával. Az alkohol fogyasztást mindenképp mellőzzük ebben az időben, mert amellett,hogy dehidratálja a testet, képes felerősíteni a gyulladásokat is.

A fenti cikk a téli megfázásos és influenzás időszakban mindenképp el kell hogy jusson a legtöbb emberhez!

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés