Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Ha hosszú, dús, egészséges hajat szeretnél: 6 dolog, amit a fodrászok nem...

Ha hosszú, dús, egészséges hajat szeretnél: 6 dolog, amit a fodrászok nem mondanak el a vendégeknek!

A hosszú haj nőies egyik szimbóluma, a férfiak megfordulnak az utcán utánad, ha ápolt, és egészséges a hajkoronád. Van néhány olyan titkos hajápolási szabály, melyet még a fodrászok sem árulnak el. Most megosztjuk veled a titkot!

1.Nem muszáj túl gyakran hajat vágatni

Ahhoz, hogy ápolt, és szép hajad legyen, nem kell azt olyan gyakran vágatni, mint ahogy egyes magazinok ajánlják.
“A haj nem fog attól jobban nőni, ha állandóan kivágnak a végéből egy keveset. Egyetlen dolog, amit tehetsz, az, hogy odafigyelsz a hajad egészségére, és akkor elegendő évente kétszer kivágatni belőle”. (Justone Marjame, New York Fashion Week sztájliszt)

2.Olyan hírességektől inspirálódj, akiknek a tiedhez hasonló hajuk van

A szakértők szerint a legjobb, ha olyan sztároktól merítesz ihletet, akiknek hasonló a hajszerkezetük, és a hajszínük, mint a tied. Így nagyon könnyen megtalálhatod a stílusod.

“Kövesd azokat a sztárokat, akiknek hasonló hajtípusa van, mint neked. Ha ők egy bizonyos változtatáson esnek át, levágatták, vagy megfestették a hajukat, akkor az minden bizonnyal a te hajadnak is jót fog tenni. (Eloise Chang, Reginei Rania és Claudiei Schiffer sztájlisztja)

3.Soha ne végezz radikális változtatást, légy a fokozatosság híve

“Ne vágj bele semmibe gondolkodás nélkül. Úgy változtass, hogy, ha nem fog tetszeni, akkor bármikor vissza tudj térni az eredetihez”. (Eloise Chang)

4.A kívánt hajszín egyetlen festés által nem érhető el

Kevés nő érti meg, hogy a tökéletes hajszín elérése egyetlen hajfestés által szinte lehetetlen.

“Egy barna, vagy egy sötét haj, soha nem lesz olyan szőke, mint egy természetes szőke. Az ahhoz legközelebb álló színre kell törekedni. Legyünk türelmesek, és adjunk időt a sztájlisztnak, hogy elérje ezt a színt.” (Francesca, egy népszerű fodrász egy new yorki szalonból)

5.Mutass fotókat a fodrásznak

Ahhoz, hogy a fodrászod tudja, hogy mit szeretnél pontosan, mutass neki fotókat.

“Minden kliens sokkal jobban érzi magát, ha egy hullámhosszon van a fodrásszal. Éppen ezért jó, ha képeket mutatsz a fodrászodnak, hogy el tudja képzelni, hogy mit is szeretnél pontosan”. (Francesca, egy new yorki szalon népszerű fodrásza)

6.Próbáld megtalálni a számodra ideális fodrászt

A jó fodrász az, aki felelősséget vállal az elkészített munkáért.

“Beszélgess először a fodrásszal, és dönts el, hogy mennyire szimpatikus számodra az ember. A jó fodrász az, aki meghallgat, és megért, és persze jó szakember is. (Eloise Chang)

tudasfaja.com

loading...