Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha ezt tapasztalod magadon, sajnáljuk, nagyon rossz hírünk van

Ha ezt tapasztalod magadon, sajnáljuk, nagyon rossz hírünk van

Hirdetés

Nagyon sokat hallani és olvasni különböző rákos daganatok korai jeleiről, ismertetőiről, nagyon kevés helyen esik azonban szó a csontrákról.

 

Hirdetés

Sajnos nincs külön teszt, ami segít meggyőződni a csontrák kockázatáról, ezért nagyon fontos, hogy az alábbi tüneteket vegyük komolyan és fordítsunk kellő figyelmet csontjaink egészségére.

Fájdalom

Azon a területen, ahol a rák növekedésnek indul, gyakori fájdalom alakul ki. Ezek nem állandó érzést keltenek, a legtöbb esetben csak jönnek és mennek. Általában éjszaka rosszabbodik, amikor csontjaink pihennek. Ha gyakran tapasztalunk valamelyik testrészünknél ilyen fájdalmat, keressünk fel egy orvost és tudjuk meg a probléma valódi forrását!Duzzanat

Egy másik jele a csontráknak, amikor duzzanat keletkezik azon a helyen, ahol a fájdalom különösen érezhetővé válik. Ha nem balesetből adódik a duzzanat és a fájdalom, mindenképp vizsgáltassuk ki magunkat!

Csonttörések

Ritkán ugyan, de előfordul, hogy egy tumor keletkezik a csontban akkor, amikor az meggyengül, eltörik. Azok az emberek, akik törés miatt szenvednek a csontráktól azt tapasztalták, hogy hirtelen és nagyon erős fájdalmak érezhetőek azon a testrészen.Egyéb csontrák tünetek

Mivel a csontrák is daganatos betegség, ezért a leggyakoribb tünetek ebben az esetben is tapasztalhatóak, mint a fogyás, a fáradtság, a láz, stb.

A legjobb megelőzési forma a rendszeres kalcium bevitel, ami elősegíti csontjaink egészségét. Emellett figyelnünk kell a jeleket és nem szabad figyelmen kívül hagynunk semmilyen nem normális fájdalmat vagy tünetet. Rendszeresen jelenjünk meg a szűrővizsgálatokon, amelyek segítenek kizárni a rák típusok kockázatát.

Szerző: tudasfaja.com 

Hirdetés