Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha ezt tapasztalod magadon, nincs jó hírünk!

Ha ezt tapasztalod magadon, nincs jó hírünk!

Az élesztőgomba-fertőzés jelei gyakran nem elég specifikusak, így az orvosdiagnosztikai eljárások nélkül nehezen tudja megállapítani a betegség tényét. Ezek a jelzések a puffadástól kezdve, a hámló bőrön át, egészen a hüvelyfolyásig terjednek.

Gyomor panaszok 

Mivel ez a gomba elsődleges „székhelye”, ezért legtöbbször itt kezdődnek a problémák. Okozhat böfögést, puffadást, székrekedést, felfúvódást, hasmenést. Ezek azért történnek, mert a táplálék túlerjed a gombáknak köszönhetően.

2. Rossz kedélyállapot

A Candida mentális panaszokat is okozhat, mely legtöbbször hangulatingadozásban, levertségben, koncentráció hiányában, rossz koordináló képességben és rossz memóriában nyilvánul meg.

3. Meghűlés
Ez a tünet eléggé becsapós lehet, mert a meghűlést számos dolog okozhatja. Mégis a Candida arra is képes, hogy a meghűlésekhez hasonló tüneteket hozzon létre: piros orr, orrfolyás, köhögés.

4. Krónikus fáradtság
Krónikus fáradtságnak csak a 6 hónapon túl tartó, maradandó fáradtságot és levertséget nevezzük. Ez természetesen még számos más kellemetlenséggel társulhat: fejfájás, ízületi fájdalmak, memóriazavarok, szúró torok érzete. A Candida növeli a krónikus fáradtság kialakulásának lehetőségét.

5. Hormonális problémák 
A Candida korai menopauzát, csökkent szexuális vágyat, migrént, hangulatingadozásokat, testsúly gyarapodást vagy vesztés is okozhat. Ráadásul gyulladások kialakulásához is hozzájárul, hiszen a megnövekedett szintje miatt szétáramlik a testben.

loading...