Kezdőlap EGÉSZSÉG FIGYELEM! Ha ezt tapasztalod magadon, már benned van a koronavírus!

FIGYELEM! Ha ezt tapasztalod magadon, már benned van a koronavírus!

Hirdetés

Sokan azt kérdezgetik, hogy miként lehet biztosan felismerni a koronavírus-fertőzést. Egy új tanulmány szerint nem egyszerű, mivel a betegség hét különböző tünetegyüttessel is jelentkezhet.

 

Hirdetés
A Bild című német napilap közölte elsők között a bécsi Orvostudományi Egyetem legújabb tanulmányát.
Az osztrák egyetem professzorai arra keresték a választ, hogy milyen tünetekkel kell számolni a Covid-fertőzötteknek.
A vizsgálatokba 200 embert vontak be, a résztvevők fele már kigyógyult a koronavírusból, míg a másik fele az orvosok szerint még szenvedett a betegségtől.A kutatók az eredmények publikálásánál azt írták, hogy a koronavírust azért nehéz sokszor felismerni, mert akár hét különböző módon is jelentkezhetnek a tünetek:
  1. Influenzaszerű tünetek: láz, hidegrázás, köhögés, fáradékonyság
  2. Náthaszerű tünetek: orrfolyás, tüsszögés, torokszárazság, orrdugulás
  3. Ízületi- és izomfájdalom
  4. Szem- és nyálkahártya gyulladás
  5. Tüdőproblémák, tüdőgyulladással és légszomjjal
  6. Emésztőrendszeri problémák, hasmenéssel, émelygéssel és fejfájással
  7. Szaglás és ízlelés elvesztése
A tanulmányt vezető professzorok, Winfried F. Pickl immunológus és Rudolf Valenta allergológus külön kiemelték, hogy a szaglás és ízlelés elvesztése elsősorban a fiatal szervezeteknél jellemző.
A gyógyultak esetében pedig megfigyelték, hogy az immunrendszerükben még a betegséget követő tizedik hétben is megfigyelhetőek változások.
A szakemberek ezt úgy nevezték, hogy a koronavírus ujjlenyomata tíz héttel a tünetek jelentkezése után is megtalálható az emberek vérében.

Összegzésként az egyetem szakemberei azt javasolták, hogy a korábban felsorolt tünetek észlelése esetén mindenki akkor jár el helyesen, ha orvoshoz fordul. A saját magunk által felállított diagnózis ugyanis könnyen téves következtetésekhez vezetnek.

 

Hirdetés