Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha ebben a hónapban születtél, életed végéig betegségekkel kell majd küzdened!

Ha ebben a hónapban születtél, életed végéig betegségekkel kell majd küzdened!

Hirdetés

A születési hónapunk nem csak a személyiségünkre van hatással, hanem az egészségünkre is, ahogyan az egy kutatásból nemrég kiderült. Szakemberek rávilágítottak, hogy a születési hónapunk előre jósolja számunkra, milyen betegségekkel kell majd számolnunk életünkben.

 

Hirdetés

Szeptemberiek és júliusiak figyelem!

Egy 29 ezer résztvevőt vizsgáló kutatás során megállapították, hogy a szeptemberi férfiaknak háromszor nagyobb esélyük van rá, hogy pajzsmirigy betegség fejlődjön ki náluk, összehasonlítva őket a januáriakkal.

Ugyanakkor azt is felfedezték, hogy a júliusban született nők 27%-kal nagyobb hajlandóságot mutatnak magas vérnyomásra, mint a többi hónap szülöttei.

A kutatás során megfigyelték, hogy a születési hónapok és az adott személyek életük során kialakult krónikus betegségei között milyen gyakorisági összefüggés áll fenn.

Szerencsés júniusiak

A nyár elején születettek örülhetnek, hiszen a vizsgálat alapján az derült ki, hogy a júniusi születésű nők 33%-kal kevésbé hajlamosak migrénes fejfájást megtapasztalni. Emellett a júniusi férfiak 34%-kal kisebb eséllyel rendelkeznek depresszió kialakulására.

Az eredmények, bár nagyszámú vizsgálati csoportot felölelve születtek meg, nem jelentenek kizárólagos eredményeket.

Azt a tényt ugyanakkor nem lehet elvetni, hogy az adott hónap szezonális tényezői, mint vírusok, baktériumok, napfény ellátottság, pollenek, stb. mind hatással vannak a születendő gyermekre.


Azt se feledjük, hogy az anya terhesség alatti életmódja és persze az adott hónap szülöttének életmódja a legjelentősebb befolyásoló tényező.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni és bármennyire is elcsépeltnek tűnik már az ajánlás, az egészséges táplálkozás elsődleges szempont kell, hogy legyen, ha életmódváltásra kerül sor.

Mellette áll természetesen a káros szenvedélyek elhagyása és a rendszeres fizikai aktivitás.

tudasfaja.com

Hirdetés