Kezdőlap EGÉSZSÉG Gyakran zsibbad valamelyik testrészed? Ebben a rejtett betegségben szenvedsz!

Gyakran zsibbad valamelyik testrészed? Ebben a rejtett betegségben szenvedsz!

Hirdetés

Mindannyian éreztünk már bizsergést, zsibbadást a testünk valamely részén, ami legtöbbször azért szokott előfordulni, mert valamilyen mechanikai akadály korlátozza a szabad véráramlást. Ez a jobbik eset.

Ha azonban azt tapasztaljuk, hogy a zsibbadó érzés rendszeresen fellép, hosszabb ideig is fennáll és nem azért alakul ki, mert rossz pozícióban tartottuk valaminket, akkor menjünk el az orvoshoz, hogy minél hamarabb megtudhassuk az okát.

Hirdetés

De mégis mik lehetnek ezek?

Szorongás

Ez egy trükkös helyzet, mert ilyenkor valójában a lelki problémák vetülnek ki testi szinten, így nem is fizikai megoldásra kell törekedni, hanem a kiváltó lelki probléma meghatározására, majd megszüntetésére. A zsibbadás mellett, remegés is előfordulhat ilyenkor, amely a szorongást még inkább felerősíti, és ördögi kör alakulhat ki.


Polineuritisz

A zsibbadás ilyenkor folyamatosan fennállhat a kezekben és lábakban. Ez a betegség a perifériás idegrendszer rendellenessége, amelyet cukorbetegség, B1-vitaminhiány, gyógyszerek mellékhatása, alkohol abúzus és gyulladásos betegségek is okozhatnak. Ha megvan az ok és kezelve van, el is múlik.

Ínhüvelygyulladás

Sokat kell írnod vagy olyan munkád van, amelynek szerves része a billentyűhasználat, esetleg a feladataid között van olyan, amelyben a kéz nagyobb igénybevételnek van kitéve és a mozgásforma monoton? Ebben az esetben nagy az esélye, hogy a csuklódnál, kézfejednél tapasztalsz zsibbadást.


Cukorbetegség

A végtagok zsibbadása és bizsergése gyakori tünet cukorbetegség esetén, amit a magas vércukorszint miatt kialakuló idegi károsodás vált ki. Leggyakrabban kétoldalt a lábon szokott jelentkezni, amihez égő érzés vagy érzéskiesés is társulhat. Mivel nagy veszélyeket tartogat magában, azonnal orvoshoz kell fordulni vele.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés