Kezdőlap EGÉSZSÉG 7 különböző gyakorlat, hogy megszabadulj a hátfájástól

7 különböző gyakorlat, hogy megszabadulj a hátfájástól

A derékfájás nem vicc. Nem számít, hogy ülő vagy aktív munkát végzel, a kockázat ott van mindkét esetben!

Első gyakorlat

Feküdj a a hátadra. Hajlítsd be a jobb térded, a bal térded pedig emeld magasba. Mindkét kezeddel fogd meg a bal térded és tartsd meg ezt a pozíciót 30 másodpercig. Ismételd meg kétszer a gyakorlatot mindkét lábaddal.

t170

Második gyakorlat

Feküdj a hátadra, lábak hajlítva. Fogd meg az egyik lábad térden alul mindkét kezeddel és húzd magadhoz szorosan. Tartsd ezt a pozíciót 20 másodpercig. Ismételd meg a gyakorlatot kétszer, mindkét lábaddal.

t225

Harmadik gyakorlat

Feküdj a hátadra kinyújtott lábakkal. A jobb karodat nyújtsd ki a testeddel merőlegesen. Most fogd meg a jobb térded a bal karoddal és próbáld elérinteni a földet a térdeddel az ellenkező irányban. Tartsd meg ezt a testhelyzetet 20 másodpercig, majd ismételd meg kétszer, mindkét lábaddal.

t319

Negyedik gyakorlat

Feküdj a hátadra. Bal lábat hajlítsd be, jobb lábad pedig tedd keresztbe úgy, hogy a bokáddal érintsd el a térded. Lassan emeld fel a bal lábad és tartsd meg ezt a pozíciót 30 másodpercig. Ismételd meg néhányszor ezt a gyakorlatot mindkét lábaddal.

t417

Ötödik gyakorlat

Térdelj a jobb térdedre, a bal lábad pedig nyújtsd előre. Tartsd ezt a pozíciót 30 másodpercig. Felváltva ismételd meg néhányszor ezt a gyakorlatot mindkét lábaddal.

t520

Hatodik gyakorlat

Feküdj a bal feledre. Fogd meg a bokádat a jobb kezeddel, majd óvatosan húzd közel magadhoz, ameddig érzed, hogy az izmaid megfeszülnek. Tartsd ezt a pozíciót 30 másodpercig, majd fordulj a másik oldaladra és ismételd meg a gyakorlatot a másik feleden is.

t617

Hetedik gyakorlat

Állj egy karnyújtásnyira az asztaltól. Enyhén hajlított térdekkel hajolj előre és érintsd meg az asztal szélét minkét kezeddel. A karjaidat tartsd egyenesen, a fejed pedig legyen egy vonalban a vállaiddal. Tartsd ezt a pozíciót 10 másodpercig, majd egyenesedj ki és csinálj néhány oldalsó ívet felváltva, ahogyan a képen is látható.

t719

Ezután így fogod érezni magad 🙂

loading...