Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Gabi évek óta eteti a hollókat. Ha meglátod mit tesznek vele a...

Gabi évek óta eteti a hollókat. Ha meglátod mit tesznek vele a madarak, nem hiszel a szemednek!

A 8 éves, Seattle-ben élő Gabi Mann véletlenül kezdte el etetni a hollókat, mivel gyakran előfordult, hogy véletlenül ételdarabokat szórt el maga körül. Ahogy egyszer kiszállt az autóból, egy csibefalat darabka kiesett az öléből, ami azonnal odavonzotta a környéken lévő hollókat.

 

Gabi ezt észrevéve elkezdte őket szándékosan etetni, hogy ne maradjanak éhen. Ahogy a buszmegállótól tartott haza, mindig szórt el nekik út közben egy kis maradékot a testvérével együtt.

Nem telt bele sok idő és a madarak megtanulták, hogy kicsoda Gabi és minden egyes nap vártak rá, hogy leszálljon a buszról. A hollók Gabi és testvére ennivalójának nagy részét megették, de Gabi anyukája, Lisa ezt nem bánta.

“Örülök, hogy szeretik az állatokat és megosztják velük az ennivalójukat.” – mondta Lisa.


Lassan alakult ki a kötelék, de az egész család elkezdett érdeklődni a hollók iránt. Egy idő után Gabi és Lisa már napi rendszerességgel kezdte készíteni a madaraknak az eledelt. Azóta minden nap ellenőrzik a madáritatót és elszórnak körülötte magvakat és kutyaeledelt is.

Ez az etetés váltotta ki az ajándékozás gyakorlatát. A hollók, miután megették az elszór ételt, elkezdtek maguk után hagyni különféle csecsebecséket viszonzásképpen. Olyan dolgokat, amelyek fényesek, csillogóak és elég kicsik, hogy a csőrükben el tudják hozni őket.

Egyes ajándékok igazán lenyűgözőek, mint például egy fém darabka “best” (legjobb) felirattal. De vannak még lego darabkák, gombok, gyöngyház színű szív, gyöngyök, gemkapocs, ásvány darabkák, mini izzók, stb.

Gabi az összes ajándékot feliratozott zacskókban tartja egy dobozban.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...